Antalya'da yüz güldüren yağış zor anlar da yaşattı

11 gündür süren yangının ardından Manavgat'ta başlayan yağış günlerdir alevlerle boğuşan bölgede sevinç yarattı. Ancak yaklaşık 20 dakika süren şiddetli yağış ve fırtına bazı bölgelerde zor anlar da yaşattı.

Antalya Manavgat'ta 11 gündür süren yangının ardından öğleden sonra saat 17.00 sıralarında başlayan yağış günlerdir alevlerle boğuşan bölgede sevinç yaratırken, yaklaşık 20 dakika süren şiddetli yağış ve fırtına bazı bölgelerde de zor anlar yaşattı.

Antalya'da yüz güldüren yağış zor anlar da yaşattı

FIRTINA YARDIM ÇADIRLARINI UÇURDU

Saat 17.00 sıralarında çıkan şiddetli fırtına ve yağış, Cumartesi Pazarı'nda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların getirdiği yardımların bulunduğu çadırları yıktı.

Manavgat'ta 28 Temmuz'da başlayan ve birçok yerleşim yerinin yanmasına sebep olan yangında birçok insan evsiz kalmıştı. Yardıma muhtaç vatandaşlar için Türkiye'nin değişik yerlerinden ilçeye çeşitli yardımlar gönderildi.

Gelen yardımların kabul edildiği Cumartesi Pazarı alanındaki çadırlar, saat 17.00 sıralarında başlayan şiddetli fırtına ve ardından yağan 20 dakikalık sağanakla uçtu. Çeşitli gıda maddeleri ve giyecekler yağmurda ıslandı. Portatif bir elektrik trafosu da devrildi. Yağmurun ardından gönüllüler, yardımları toplamaya başladı. Fırtına nedeniyle bir çadır yaklaşık 50 metre uçtu. Bir yardım görevlisi ne olduğunu anlamadıklarını, kendilerini son anda kapalı yere attıklarını, çadırın yaklaşık 50 metre uçtuğunu anlattı.

Antalya'da yüz güldüren yağış zor anlar da yaşattı - Resim : 2

300 YILLIK MEŞE AĞACI FIRTINADA KAMYONETİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Eskihisar Mahallesi'nde bir kamyonetin üzerine asırlık meşe ağacı devrildi.

Mahallelinin en az 300 yaşında olduğunu söylediği ve boyu da 30 metreyi bulan meşe ağacının devrildiği aracın sahibi Vedat Tozman, "Birdenbire rüzgar çıktı, duman kalktı, böyle yağmur indirdi. O ara ağaç devrildi. Bizim arabanın üzerine devrildi. Benim evim karşıda zaten, her zaman ileriye koyuyordum da bugün işimiz vardı, onun için burası da gölge diye koymuştum. İtfaiye geldi, 'ağaç büyük biz kaldıramayız' dedi. Şimdi kendi imkanımızla vinç çağırdık" dedi. Vinç yardımıyla devasa meşe ağacının kaldırıldı.

DHA

 

Antalya'da yüz güldüren yağış zor anlar da yaşattı ile ilgili etiketler Antalya Manavgat etkili yağış

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.