Antalya'da orman yangını...

Kemer'e bağlı Göynük ile Beldibi mahalleleri arasındaki D-400 karayoluna yakın ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kemer Belediyesine ait çok sayıda arazöz ve orman işçileri ile müdahale ediliyor. Dağlık alan nedeniyle araçların yangına müdahalesinde sıkıntı yaşanırken, karayolundan bölgeye hortumlar çekildiği, yüksek gerilim hattındaki elektriğin tedbir amacıyla kesildiği öğrenildi.

Bölgeye zehirlenmelere karşı çok sayıda ambulans sevk edildi.

Antalya'da orman yangını...

"HEMEN HEMEN ÖNLEDİK"

Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, yangın alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının 19.38'de çıktığını belirterek, ilk müdahaleyi yakındaki bir arazözün yaptığını belirtti,

Daha sonra takviye ekiplerle yangına müdahale etmeye başladıklarını ifade eden Dikici, yangının rüzgarın etkisiyle yukarıya doğru tırmandığını belirtti.

Dikici, bölgenin Beydağları Milli Park sahası içinnde bulunduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

Antalya'da orman yangını... - Resim : 2

"Şu anda yangını üst kısmındaki ilerlemesini durdurduk. Artık etrafındaki güvenliği almaya çalışıyoruz. Burası sık bir orman. Altıda önemli ölçüde örtüyle kaplı olduğu için ve yamaç olduğu için gece vakti tırmanmakta zor. Ona rağmen zirveye ulaştılar. Şu anda yukarıdan aşağıya yangını çevreleyerek iniyoruz. Eğer çok ağır bir poyraz olmazsa yangını hemen hemen önledik diyebiliriz."

Gece karanlığından dolayı yangın söndürme uçak ve helikopterlerini çalışmadığını aktaran Dikici, iş makineleri ile yangının içine doğru yol açarak, daha iyi bir soğutma yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Dikici, yangına 15 arazöz ve 90 işçiyle müdahale edildiğini dile getirerek, yaklaşık 5-6 hektar alanda etkili olduğunu kaydetti.

Antalya'da orman yangını... ile ilgili etiketler Antalya Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.