Antalya’da Gezmek İsteyeceğiniz Yerler

Antalya ülkemizin en önemli ve güzel tatil merkezlerinden biridir. Muhteşem doğası, harika koy ve plajları, geçmişten günümüze kültürel ve tarihi yapısı, eğlence dünyası, turistik çarşıları, müzeleri Antalya’yı daha da öne çıkarıyor.

Harika bir Antalya tatili yaşarken onun tüm bu güzelliklerini de yaşamak istiyorsanız bir gezi listesiyle işe başlayabilirsiniz. Sizin için mutlaka görmeniz geren yerler ile ilgili bir yazı hazırladık.

1-Kaleiçi

Kaleiçi, Antalya’ya bağlı Muratpaşa ilçesinde bulunan deniz ve kara surları ile çevrilmiş şehir merkezine verilen isimdir. Kaleiçi’nin sokakları ve tarihi yapılarını gezerken geçmişte bir yolculuğa çıkmış gibi hissedeceksiniz. Cumbalı evleri, tarihi konakları, dar sokakları, marinaları ve alışveriş merkezleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

2-Hadrianus Kapısı (Üç Kapılar)

Hadrianus Kapısı ya da üç kapılar M.S. 130 yılında Roma İmparatoru Hadrianus’un Antalya’yı ziyareti şerefine kentin surları üzerine yapılan bir zafer takıdır. Zafer takının iki cephesinde dörder tane mermer sütunun olduğu üç kemerli kapının yanlarında iki kule bulunur. Takın üst kısmı günümüze ulaşamamıştır maalesef. Antalya ziyaretiniz sırasında bu güzel yapıyı görmelisiniz.

3-Manavgat Şelalesi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Manavgat Nehri üzerinden akan bir şelaledir. Antalya’ya 72 km uzaklıkta, Manavgat’ın 3 km kuzeyinde yer alan şelale 3-4 metrelik bir yükseklikten akmaktadır. Şelalenin çevresi yerli ve yabancı ziyaretçilerin kullanabileceği piknik alanları ve balık restoranları vardır. Buraya ulaşım şehir içi taşımacılık ile gerçekleşir. Nedir üzerinde rafting ve kano gibi etkinlikler yapabilirsiniz. Kartpostal gibi bir manzarasıyla gören herkesi adeta büyüler. 

4-Köprülü Kanyon

Köprülü Kanyon kamp yapmak, kaya tırmanışı yapmak, doğa yürüyüşü ve rafting yapmak isteyenler için harika bir yerdir. Kanyonu gezerken Roma kemerleri, tarihi köprüler arasında muhteşem bir yolculuğa çıkacaksınız.

 5-Sandland Antalya Kum Heykel Müzesi

Antalya’da Lara sahilinin yanında yer alan kum müzesi 10 bin metrekare alana yayılmış yaklaşık 10 bin ton nehir kumuyla birinden güzel eserler görmek isterseniz tam size göre yapılmış büyüleyici bir yer burası.

6-Aspendos Antik Tiyatrosu

Antalya’nın Serik İlçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti’nin kendisinden bile meşhur bir tiyatrodur. Çok iyi korunmuş ihtişamlı yapısıyla aynı zamanda Akdeniz’in en büyüleyici akustiğine sahip Roma tiyatrosudur.

7-Karain Mağarası

Antalya- Burdur yolu arasında kalan Yağca Köyünde yer almaktadır. Ülkemizde en büyük ve en doğal mağaralardan biridir. Karstik bir oluşumdur. Yapılan kazı çalışmalarında Anadolu ve yakın Doğu tarihi açısından önemli bir yer tutan Paleolitik çağa ait bir merkezdir. Ayrıca Neolitik, Kalkolitik ve Eski Tunç Çağında ve klasik çağlarda iskân görmüştür. Bu doğa harikası mağarayı görmeden Antalya’dan gitmeyin.

Antalya’da Gezmek İsteyeceğiniz Yerler

Antalya’yı KeşfederkenKonforlu Konaklama

Antalya kiralık villa ile evinizin konforunda şık, lüks ve korunaklı villalarda harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Antalya’nın eşsiz güzelliklerini Villa Reyonu’ndan kiralayacağınız her ihtiyacınıza göre hizmet veren villanızda keyfinizi ikiye katlayın!

Antalya’da Gezmek İsteyeceğiniz Yerler ile ilgili etiketler villareyonu kiralık villa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.