Antalya'da gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir?

Tatil turizminde önde gelen illerimizden biri olan Antalya kültür anlamında da büyük bir zenginliğe sahiptir. Bir çok müze ve ören yerine sahip olan Antalya'nın kültür yerleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu bilgilendirici yazımızda sizlere Antalya'nın müzelerini derledik. Peki Antalya'da gidilecek, gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir? Detaylar ayrıntılarıyla haberimizde...

Antalya, deniz turizminin yanı sıra kültür turizmi açısındanda önemli illerimizden biridir. Deniz tatiline Antalya'ya giden vatandaşlarımız, Antalya'da gezilecek müzeleri de merak ediyor. SuperHaber olarak siz değerli okurlarımız için Antalya'nın gezilecek müzelerini listeledik. Peki Antalya'da gidilecek, gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir? Detaylar ayrıntılarıyla haberimizde...

Antalya'da gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir?
1-ALANYA ATATÜRK EVİ MÜZESİ - ANTALYA

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 Şubat 1935’te Alanya’ya yaptığı ziyaret sırasında bir süre kaldığı evdir. Ev, sahibi Tevfik Azakoğlu tarafından Kültür Bakanlığı’na bağışlanarak 1987 yılında müze haline getirilmiştir. 19'ncu yüzyıl Türk mimarisinin özelliklerini yansıtan bahçe içinde üç katlı binanın giriş katında Atatürk’ün kişisel eşyaları, fotoğraflar, Atatürk’ün Alanyalılara gönderdiği telgraf ve diğer tarihi belgeler sergilenmektedir. Üst katın odaları ise geleneksel bir Alanya evinin etnografik eşyalarıyla donatılmıştır.

Alanya Atatürk Evi Müzesi Ziyaret Saatleri Yaz Dönemi: 08.30-19.00

Alanya Atatürk Evi Müzesi Ziyaret Saatleri Kış Dönemi: 08:00-18:00

Alanya Atatürk Evi Müzesi Tatil Günleri: Dini bayramların ilk günü öğlene kadar.

Alanya Atatürk Evi Müzesi Giriş Ücreti: Ücretsiz

Nasıl Gidilir: Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Antalya'da gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir? - Resim : 2
2-ALANYA ARKEOLOJİ MÜZESİ - ANTALYA

Alanya Arkeoloji Müzesi, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden getirilen Tunç Çağı, Urartu, Frig ve Lidya dönemlerine ait eserler ve çevreden o güne kadar toplanan eserler ile 1967 yılında açılmıştır. Sonraki yıllarda bölgedeki kazı çalışmalarından çıkan veya çeşitli yollarla müzeye getirilen eserlerle müze genişlemiş ve zenginleşmiştir. Müzenin arkeoloji ve etnografya bölümleri vardır. Arkeoloji bölümünde Alanya çevresinde bulunarak sergilenen en eski tarihli eser İsa’dan önce 625 yılına ait Fenike dilinde bir taş yazıttır. Müzenin en ünlü eseri ise mitolojide dramatik bir öyküsü olan Herakles’in heykelidir. İsa’dan sonra 2'nci yüzyıla tarihlenen bronz döküm Herakles Heykeli ayrı bir salonda sergilenmektedir.

Alanya Arkeoloji Müzesi’nde Arkaik, Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans dönemlerine ait bronz, mermer, pişmiş toprak, cam ve mozaik buluntularla zengin kül kutuları ve sikke koleksiyonu vardır. Yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait Türk-İslam Eserleri bulunmaktadır. Etnografya bölümünde Alanya çevresinden derlenen ve bölgenin folklorik özelliklerini yansıtan, yörük kilimleri, alaçuvallar, heybeler, giysiler, işleme örnekleri, silahlar, günlük kullanım kapları, takılar, el yazmaları ve yazı takımları gibi objeler ile eski bir Alanya evine ait günlük oda sergilenmektedir. Ayrıca, müze bahçesinde de Roma, Bizans ve İslami dönemlere ait taş eserler vardır.

Alanya Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri Yaz Dönemi: 08:30-19:30 (15 Nİsan-2 Ekim)

Alanya Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri KIş Dönemi: 08:30-17:30 (3 Ekim-14 Nİsan)

Alanya Arkeoloji Müzesi Tatil Günleri: Dini bayramların ilk günü öğlene kadar.

Nasıl Gidilir: Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Antalya'da gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir? - Resim : 3
3-KIZILKULE ETNOGRAFYA MÜZESİ - ANTALYA

Selçuklu sanatının eşsiz örneklerinden biri olan yapı, Alanya’nın simgesi durumundadır. Selçuklu Dönemi'nde ticaretin yapıldığı limanı korumak ve karadan kaleye karşı gelebilecek saldırıları önlemek amacı ile yapılmış bir savunma ve gözetleme yapısıdır. 1226 yılında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından Halepli (Suriye) Ebu Ali isimli mimara yaptırılmıştır. Kuzey cephede bulunan kitabede mimarın adı geçmektedir. Güney cephedeki bir kitabede ise Alaaddin Keykubat yüceltilmiş ve kendisine “milletlerin hâkimi, dünya sultanlarının sultanı, adaletin himayecisi, kara ve iki denizin sultanı, müslümanların yardımcısı” gibi övücü vasıflar atfedilmiştir. Yapı 29 metre çapında ve 33 metre yüksekliğinde olup sekizgen planda, taş ve tuğla malzeme ile inşa edilmiştir.

Dıştan sade görüntüsünün aksine, içeride oldukça karmaşık bir plana sahiptir. Beş katlı yapının her bir katının planı farklıdır. Merkezde bulunan ve yapının ana taşıyıcısı konumundaki sekizgen ayağın üstünde, birinci katın yüksekliği boyunca bir sarnıç oturtulmuştur. Her katta savunma amacıyla yapılmış, dışarıya açılan şevli gözetleme mazgalları ve önleri siperlikli açıklıklar bulunmaktadır. Zemin ve birinci katlarda tonoz örtülü koridorlara açılan yine tonoz örtülü eyvan biçiminde mekânlar yer almaktadır. Birinci katın üstünde, yapıyı çevreleyen dar ve basık bir koridor ve buna açılan küçük odalardan oluşan bir asma kat bulunmaktadır. 2, 3 ve 4'üncü katlar açık teraslar şeklindedir. Asma katın üzerinde yer alan ikinci katta, sekizgenin her bir yüzünde ikişer adet olmak üzere büyük tonozlu mekânlarla kuşatılmış üstü açık avlu yer alır. Üçüncü katta, her yüzde üçer adet küçük mekân ve bunların açıldığı teras bulunur. Dördüncü kat ise savunma amacıyla yapılmış siperlik ve açıklıklardan oluşan dendanlar ve yürümeye imkân sağlayan bir terastan ibarettir.

Kızılkule aynı zamanda Etnografya Müzesi olarak kullanılmaktadır. Beş katlı kulenin giriş ve birinci katı müze olarak düzenlenmiştir. Tarihi yapıda zaman zaman resim sergisi, klasik müzik konseri gibi kültür ve sanat etkinlikleri de gerçekleştirilmektedir. Kulenin en üst katından, kentin doğu yakasının büyüleyici manzarası ile tarihi yarımadanın yerleşim dokusu seyredilebilmektedir.

Kızılkule Etnoğrafya Müzesi Ziyaret Saatleri Yaz Dönemi: 08:30-19:30 (15 Nisan-3 Ekim)

Kızılkule Etnoğrafya Müzesi Ziyaret Saatleri Kış Dönemi: 08:30-17:30 (2 Ekim-14 Nisan)

Kızılkule Etnoğrafya Müzesi Tatil Günleri: Hergün ziyaret edilebilir.

Nasıl Gidilir: Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Antalya'da gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir? - Resim : 4
4-SİDE MÜZESİ - ANTALYA

Side Müzesi; Manavgat ilçesi, Side Mahallesi, Side Antik Kenti’nde, M.S. 2.yüzyıla tarihlenen ve M.S. 5. - 6. yüzyıllardaki ilave ve değişikliklerle günümüze kadar gelen Antik bir hamam binası (Agora Hamamı) içinde yer almaktadır. Hamam, 1959 – 1961 yılları arasında, Yüksek Mimar Ragıp – Selma DEVREZ çifti tarafından üç bölümünün üzeri kapatılarak restore edilmiş ve 1962 yılında Müze olarak hizmete açılmıştır. Hamamın restorasyonla üzeri kapatılan 2 (Sudatorium), 3 (Caldarium) ve 4 (Tepidarium) numaralı salonları kapalı; 1 (Frigidarium) ve 5 (Tepidarium) numaralı salonları ile avlu bölümleri açık teşhir alanları olarak düzenlenmiştir. Bir zamanlar gymnasiumun bir parçası olan Müze bahçesinde, Selçuklu Dönemi’nden kalma mezar kitabeleri, yazıtlar, Roma Dönemi’nden frizler, lahitler, sütun kaideleri ve sütunlar, mozaik parçaları, büstler ve heykeller yer almaktadır. Müze girişinden ilerleyip bahçeye girmeden sağa dönülürse, teşhir salonlarına ulaşılır. Burada ilk olarak, silah kabartmaları, ortasında da Geç Hitit Dönemi’ne ait bazalt bir sütun başının yer aldığı üstü açık bir salon ve çok güzel bir havuzla karşılaşılır.

Havuzun nişlerini bir zamanlar imparator ve tanrı heykellerinin süslediği tahmin edilmektedir. Havuzun ortasında da bir Roma güneş saati vardır. Müzenin üstü kapalı salonlarında cam eserler, sikkeler, kandiller, heykelcikler, takılar, süs eşyaları, lahitler ve heykeller sergilenmektedir. M.S. 2. yüzyıla ait güzelliği, zarafeti ve bereketi simgeleyen Üç Güzeller Heykeli, Side Müzesi’nin en nadide eserlerinden biridir. Hera, Aphrodite ve Athena ile özdeşleştirilen üç güzel, müze salonunda zarafetleri ve güçleriyle göz kamaştırmaktadır.heykel antalya müzesi ile ilgili görsel sonucu

Side Müzesi Ziyaret Saatleri

Yaz Dönemi (15 Nisan – 2 Ekim): 08:30 – 19:30

Kış Dönemi (3 Ekim – 14 Nisan): 08:30 – 17:30

Giriş Ücreti: 15 TL

Tatil Günü: Yok

Antalya'da gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir? - Resim : 5
5-LİKYA UYGARLIKLARI MÜZESİ/ ANDRİAKE ÖRENYERİ - ANTALYA

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün "Andriake Örenyeri Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve Gezi Güzergâhı Düzenleme Projesi" kapsamında 2012-2014 yıllarında Andriake Liman Kenti güney yerleşiminde yer alan agora / plakoma, sarnıç, granarium yapısı, hamamlar, kiliseler, sinagog vb. liman yapıları ile onurlandırma anıtlarının restorasyonu tamamlanarak 2015 yılı Haziran ayında ziyarete açılmıştır.

Ziyaretçi karşılama merkezinden başlayarak, ziyaretçilerin örenyerinde rahat gezmelerine olanak sağlayan gezi yolları mevcut olup gezi yolundaki son nokta M.S. II. yy.'da yapılmış granarium (tahıl ambarı) yapısıdır. Bu yapı günümüze kadar sağlam, ayakta kalabilmiş niteliği nedeniyle Likya kentlerine ait eserler ile Likya uygarlığının tanıtımının yapıldığı bir müze olarak düzenlenmiştir. Müzenin içinde bulunduğu Andriake kentinin M.S. 7. yy'a kadar işlevselliğini koruyan limanı bugün bataklık haline gelmiş ve deniz ile ulaşımı kesilmiş durumdadır. Ticari gemiler için korunaklı bir liman olmasının yanı sıra lojistik destek sağlayan tesisleri ile gemicilerin vazgeçilmez uğrak noktası olan Andriake'nin bugün kullanılmayan rıhtımında, içinde amphoralarla zeytin yağı, şarap gibi sıvı malzemenin taşınmasını gösteren Antik Dönem Ticaret Gemisi canlandırması yer alır.

Likya Uygarlıkları Müzesi ve Andriake Örenyeri, restorasyon çalışmaları, çevre düzenlemesi, karşılama merkezi mimari tasarımı ve tarihi önemi açısından fark yaratmaktadır.

Nasıl Gidilir: Demre İlçesi'nin beş kilometre kadar güneybatısında, Demre Kaş Karayolundan Çayağzı’na (Günümüz Limanı) giden yolda yer alan örenyerine ve müzeye, özel araç ve otobüslerle ulaşım sağlanmaktadır.

Antalya'da gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir? - Resim : 6
6-ELMALI MÜZESİ - ANTALYA

Antalya'nın 111 km. güneybatısında yer alan Elmalı ve çevresi, kendine has stratejik ve coğrafi konumu ile Neolitik dönemden günümüze dek, kesintisiz olarak pek çok uygarlığın gelişmesine sahne olmuştur. Bölgede yapılan arkeolojik araştırmalar ve kazılar sonucu ortaya çıkarılmış olan yerleşim yerleri, mezarlar, mimari bulgular ve buluntular bölgede oldukça yüksek ve farklı kültürlerin varlığına işaret etmektedir. Türkiye’nin arkeolojik ve tarihi müzeleri arasında önemli bir yere sahip olan Elmalı Müzesi'nde bölgenin tarihini aydınlatan çok önemli arkeolojik eserler sergilenmektedir. Elmalı Müzesi, Gündoğan Mahallesi, İbrahim Elmalılı Caddesi üzerinde bulunan Eski Hükümet Konağı'nda kurulmuştur. Yapı içinde müze ihtiyaçlarına uygun biçimde değişiklik yapılarak üçü zemin, sekizi birinci katta olmak üzere on bir adet teşhir salonu oluşturulmuştur. Teşhir tanzim çalışmaları Antalya Müzesi Müdürlüğüne bağlı olarak 2011 yılı başında tamamlanan Müze, 13.06.2011 tarihinden itibaren ziyarete açılmıştır. Müze, açık hava galerisi olan bir bahçeye de sahiptir.

Müze binasının giriş katında idare bölümü ve girişin sol yanındaki I No.lu salonda yer alan 8 vitrindeki sergileme, geç kalkolitik döneme ait Bağbaşı eserleri ile başlatılmış; Karataş Semayük’ün ilk tunç dönemi eserleri ile devam ettirilmiştir. Yine aynı katta aynı dönemlere ait mezar ve depolama kaplarından seçilmiş örnekler sergilenmektedir. 3 No.lu salonda Karataş Semayük mezarlık alanında bulunmuş olan 3 adet küp mezar, özgün konumlarda sergilenmiştir. I. katın sağ yanında, 1 No.lu teşhir salonunda, Hacımusalar, Höyük ve Karaçakır kazılarında bulunan eserler teşhir edilmiştir. Diğer vitrinlerde Karaburun, Kızılbel ve Bayındır Tümülüsleri kazılarında elde edilen buluntular sergilenmekte; 3 No.lu salonda Likya şehir sikkeleri ve Roma imparatorluk sikkeleri; I. katın sol yanında, 5 No.lu salonda ise İ.Ö 5. yüzyıl Elmalı definesine ait imitasyon örnekler sergilenmektedir.

Elmalı Müzesi Ziyaret Saatleri

Yaz Dönemi (15 Nisan – 2 Ekim): 08:30 – 19:30

Kış Dönemi (3 Ekim – 14 Nisan): 08:30 – 17:30

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Tatil Günü: Yok

Antalya'da gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir? - Resim : 7

7-ANTALYA ETOGRAFYA MÜZESİ

19. yüzyıla tarihlenen iki konaktan oluşan Antalya Etnografya Müzesi, Muratpaşa ilçesi, Kaleiçi Kentsel ve III. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde yer almaktadır. Yapılar, eğimli bir alanda farklı kotlarda yer almaktadır. Alt ve Üst Konak olmak üzere iki ayrı konseptin oluşturulduğu binalarda, Osmanlı Dönemi mimari özellikleri karşımıza çıkmaktadır.

1 no.lu konakta genel olarak Türk-İslam Eserleri, 2 no.lu konakta ise Antalya’nın Osmanlı Dönemi ev yaşamını yansıtan oda düzenlemeleri ile aynı dönemde kullanılan eşyalar ve mimari parçalar teşhir edilmektedir. Alt kotta kalan ve çoğunluğunu Türk - İslam Eserleri sanatını içeren eserlerin oluşturduğu 1 no.lu konağın ilk katında, Selçuklu Dönemi’nde kışlık saray haline getirilen Aspendos Tiyatrosu’ndan gelen Selçuklu çini kaplama parçaları ve Osmanlı Dönemi çinileri; 16.-20. yüzyıllar arası İznik-Kütahya ve Çanakkale üretimi seramikler, camdan yapılmış gaz lambaları ile laledanlar, güldanlar, şerbetlikler sergilenmektedir. Aynı katta, Kaleiçi’nde gerçekleştirilen kazılarda ele geçen objelerin sergilendiği bir bölüm daha yer almaktadır.

İkinci katta Osmanlı Dönemi silahlarından ok, yay, zıhgir, kılıç, kapsüllü ve çakmaklı tabanca ve tüfekler, barutluk ve yağdanlıklar ile madalya ve nişanlar, mühürler, hamaylı, vefk, köstekli saatlerden oluşan sergileme yer almaktadır. Bu katta ayrıca hilye ve icazetname gibi hat sanatı örnekleri de sergilenmektedir. 1 no.lu konaktan daha yüksek kotta bulunan ikinci konağa, bahçe merdivenlerinden çıkılarak geçiş yapılmaktadır. Her iki konak da bir cepheleri ile sokağa bakarken bir cepheleri ile bahçeye açılmaktadır. İkinci konağın birinci katında Osmanlı Dönemi ahşap tavan, kapı, pencere kanatları, kapı tokmakları ve anahtarları; heybe, çuval, iğlik, kilim gibi dokuma örnekleri ile yöresel müzik aletleri sergilemesi yer almaktadır.

Ayrıca Antalya bölgesinin özgün dokumalarından Döşemealtı Halıları, dokuma tezgâhı ve değişik dokuma örnekleri ile Osmanlı Dönemi küçük bir Antalya Mutfağı canlandırması yine bu katta bulunmaktadır. Konağın ikinci katında, Osmanlı Dönemi Kaleiçi ev yaşamını canlandıran misafirlerin ağırlandığı baş oda, hane halkının gün içinde ihtiyaçları doğrultusunda yemek-oturma odası olarak şekillendirilen oturma odası, yatak odası ve banyo yer almaktadır. Bu katta Osmanlı Dönemi kültürünü yansıtan giyim-kuşam örnekleri ve kahve kültürü sergilemesi de bulunmaktadır. Bahçe teşhirinde 13. yüzyıla tarihlenen Selçuklu Burç Kitabesi ile yine Selçuklu Dönemi Fetih Kitabeleri, özgün eserler olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer bahçe eserlerini, Osmanlı Dönemi kitabeleri, mezar taşları, top ve gülleler oluşturmaktadır.

Etnografya Müzesi Ziyaret Saatleri

Yaz Dönemi (15 Nisan – 2 Ekim): 08:30 – 19:30

Kış Dönemi (3 Ekim – 14 Nisan): 08:30 – 17:30

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Tatil Günü: Yok

Antalya'da gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir? - Resim : 8

8-ANTALYA MÜZESİ - ANTALYA
Antalya Müzesi, 1922 yılında öğretmen Süleyman Fikri Erten tarafından 1. Dünya Savaşı’ndan sonra bölgeye gelen işgal güçlerinin yağmasından kurtarılan eserlerin korunması amacıyla kurulmuştur. İlk olarak Kaleiçi’nde bulunan Alaaddin Cami’de, daha donra Yivli Cami’de yer alan Müze 1972 yılında bugünkü binasına taşındı. Antalya Müzesi bugün 30.000 metre kareye kaplayan bir alanda 14 sergi salonu ile heykel ve değişik eserlerin sergilendiği açık hava galerileri ve bahçeden oluşmaktadır. İnsanlık tarihine kesintisiz tanıklık etmiş Anadolu topraklarının en zengin geçmişe sahip köşelerinden biri olan Antalya Bölgesi’nin sınırları içerisinde yer alan üç antik kültür bölgesi Likya, Pamfilya ve Pisidya’nın önemli bir bölümü Antalya Müzesi’nin sorumluluk alanını oluşturur.

Arkeolojik zenginlikleriyle eşsiz bir açık hava müzesi ve uluslararası bir kazı merkezi durumundaki Antalya’da her yıl pek çok ülkeden bilim adamları bilimsel kazılar yapmaktadır. Bölgede çok sayıda kurtarma kazısı ve örenyeri çevre düzenleme çalışmaları Antalya Müzesi’nce yürütülmektedir. Antalya Müzesi Arkeoloji ve Tarih Müzesi olup aynı zamanda Bölge Müzesi olarak da nitelendirilebilir. Koleksiyondaki eserlerin büyük bölümü bölgede yapılan kazılardan elde edilmiş, etnoğrafik eserler de yine bölgeden müze uzmanları tarafından derlenmiştir. Salonlarda, Antalya topraklarının ilk insanla başlayan ve günümüze kadar kesintisiz olarak süren binlerce yıllık geçmişini yansıtan, kronolojik ve yer yer konularına göre sergilenen eserler görülebilir.

Özellikle Perge’de bulunan Roma Dönemi heykeltıraşlık eserleriyle ve son yıllarda müze kurtarma kazılarından ortaya çıkan ilginç ve ünik buluntularıyla Antalya Müzesi dünyanın en önemli müzeleri arasında sayılabilmektedir. Müze 1988 yılında “Avrupa Konseyi Yılın Müzesi” ödülüne layık görülmüştür.

Nasıl Gidilir: Müzeye şehrin her yerinden taksi, dolmuş veya otobüslerle ulaşmak mümkündür. Şehir merkezinden tramvayla ulaşım da mümkündür.

Antalya'da gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir? - Resim : 9
9-ANTALYA ATATÜRK EVİ MÜZESİ - ANTALYA

Antalya’yı üç kez ziyaret eden Atatürk, 6 Mart 1930’daki ilk ziyareti sırasında Lara Yolu üzerindeki Erenkuş mevkiinde denizi, sahilleri, karla kaplı Beydağları’nın manzarasını seyretmiş ve “Hiç şüphesiz Antalya yeryüzündeki en güzel yerdir.” demiştir. Günümüzde Antalya’ya gelen ziyaretçiler, Atatürk ile aynı his ve düşünceleri paylaşıyor ve kentin, doğal ve kültürel mirasları ile eşsiz bir yer olduğunu düşünüyorlar. Ziyaretleri sırasında Atatürk’e tahsis edilmiş olan köşk, ziyaretleri anısına bir müzeye dönüştürülmüştür. İki katlı dikdörtgen şeklinde planı olan köşk, 1986’dan beri Atatürk Evi Müzesi olarak halka hizmet vermektedir.

Köşkün alt katında, Atatürk’ün Antalya’yı ziyaretleri ile ilgili fotoğraf sergisi, Atatürk ve Antalya’ya dair belgesellerin izlenebileceği bir oda, bir yemek odası ve bir büro; üst katında ise Atatürk’ün kişisel eşyalarının sergilendiği bir oda bulunmaktadır. Ayrıca bir toplantı odası, çalışma odaları, yatak odası ve hatıra paraların sergilendiği özel bir bölüm de yer almaktadır.

Antalya Atatürk Evi Müzesi Ziyaret Saatleri

Yaz Dönemi (15 Nisan – 2 Ekim): 08:30 – 19:30

Kış Dönemi (3 Ekim – 14 Nisan): 08:30 – 17:30

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Tatil Günü: Yok

Nasıl Gidilir: Antalya şehir merkezinde yer alan Atatürk Evi Müzesi'ne özel araçlarla ya da şehir içi toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilir.

Antalya'da gezilecek, bakılacak müzeler nelerdir? ile ilgili etiketler Antalya turizm Müze
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.