Antalya'da Başkan Böcek feryat etti: Ne olur uçak gönderin, yanıyor insanlar

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat'tan Gündoğmuş'a ulaşan yangının durdurulması için feryat etti. Sosyal medyadan video yayımlayan Başkan Böcek, "Gündoğmuş'tayız. Yangın şehre indi. Ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin. Yanıyor insanlar" diye yetkililere seslendi.

Antalya'nın ilçesi Manavgat 6 gündür alevlere teslim. Binlerce hektar orman alanının, yüzlerce evin yandığı 5 kişinin hayatını kaybettiği bölgede alevler bu kez Gündoğmuş ilçesini tehdit ediyor. 2 bin 100 kişinin tahliye edilmeye başladığı bölge için kamera karşısına geçen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yardım için feryat etti.

Sosyal medyadan yayımladığı videoda, Gündoğmuş'ta alevlerin şehre indiğini söyleyen Başkan Böcek, "Gündoğmuş'tayız. Şu anda arka tarafta gördüğünüz gibi yangın şehre indi. Ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin. Bütün yetkililere sesleniyorum. Yanıyor insanlar" diye yardım talebinde bulundu.

 

 

GÜNDOĞMUŞ TAHLİYE EDİLİYOR

Öte yandan Antalya'da yangının yaklaşması üzerine 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. İlçedeki camilerden tahliye anonsları yapılmaya başlandı.

3 UÇAK, 8 HELİKOPTER GÜNDOĞMUŞ'TA

Muhittin Böcek'in videosu kısa sğrede sosyal medyanın gündemine otururken çağrısına yanıt gecikmedi. Orman Genel Müdürlüğü, Twitter'dan "Gündoğmuş’ta 3 uçak, 8 helikopterle ormanın kahramanları yangına müdahale ediyor." açıklamasını yaparak bir de video yayımladı.

 

BAKANLAR GÜNDOĞMUŞ'TA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tedbir amaçlı tahliye çalışmalarının devam ettiği Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde Vali Ersin Yazıcı ve Kaymakam Hamza Özbilgi ile incelemelerde bulundu.

Bayraktepe'de gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınlarla ilgili etkin çalışma yürütüldüğünü söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Dün şehre yönelik bir tehdit oluşmuştu. Sabah istişare toplantısında bir karar alarak uçaklarımızı ve helikopterlerimizi buraya yönlendirdik. Sadece şehir merkezi değil hemen aşağımızda Senir ve Ümütlü Mahallesi var. Buralara yangın dünden itibaren yaklaşmıştı. Bugün öğleden sonra şehre biraz daha yaklaştı. Ona hemen müdahale edildi. Uçaklar yangın tepede olduğu için şu anda yaklaşamıyor. 9 tane helikopter müdahale ediyor. Şehir için yakın bir tehdit yok. Ama rüzgar yön değiştirebiliyor. Buralarda tedbirleri artıyoruz." diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise "Kent merkezine yaklaşmış olan yangın bertaraf edildi, kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor." dedi ve ekledi: "Hiçbir derdi olmayanların, oturdukları yerden dezenformasyon yaparak arkadaşlarımızın moralini bozmaya hakkı yoktur"

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAŞKAN BÖCEK'E: YAKIŞTIRAMADIM

Diğer yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in "Helikopter göndermiyorlar" sözlerini dürüst bulmadığını, Gündoğmuş'taki yangınla havadan ve karadan tüm imkanlarla mücadele ettiklerini belirterek, "Doğru bilgi değil, dürüst bir bilgi olmadı maalesef. Kendisinin de bildiği halde, kendisi de bana 'ata dostum' der, ata dostum olduğu halde yakıştıramadığımı kendisine de söyledim." dedi.

 

Antalya'da Başkan Böcek feryat etti: Ne olur uçak gönderin, yanıyor insanlar ile ilgili etiketler Antalya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Manavgat Orman Yangını Gündoğmuş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.