Antalya’da 29 yıl sonar kar heyecanı … Kent merkezi kısa sürede beyaza büründü

Antalya kent merkezinde 29 yıl aradan sonar kar yağdı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası kent merkezi kısa sürede beyaza büründü. Bazı vatandaşlar oluşan kar birikintilerini görünce kar topu oynadı.  Antalya'da sahile örtü bırakan en son kar 1993'te yağmış ve 5 santimetre ölçülmüştü. Kente 2005 ve 2019'da da yağan kar yollarda tutmamıştı.

Antalya kent merkezinde gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yağış, bu anlara tanıklık edenleri hem şaşırttı hem mutlu etti.

Sahil bandında beyaz örtü oluşmazken, deniz seviyesinden yüksek kesimlerde yer yer kar birikintileri görüldü. Bazı vatandaşlar, bu alanlarda kar topu oynadı.

Antalya’da 29 yıl sonar kar heyecanı … Kent merkezi kısa sürede beyaza büründü

Arkadaşlarıyla karda eğlenen Büşra Betül, AA muhabirine, evde birkaç saatle sınırlı yağışı beklediklerini anlatarak, "Kar yağınca kendimizi dışarıya attık. Çok mutluyuz. Karın yağması o kadar iyi geldi ki stres attık." dedi

Antalya’da 29 yıl sonar kar heyecanı … Kent merkezi kısa sürede beyaza büründü - Resim : 2

Taner Can da birkaç saat sonra işe gideceğini belirterek, "Kar yağışını arkadaşımla izledim. Karla oynayıp eğlendim. Uykusuz kalmama değdi." diye konuştu.

Öte yandan, Antalya'da sahile örtü bırakan en son kar 1993'te yağmış ve 5 santimetre ölçülmüştü. Kente 2005 ve 2019'da da yağan kar yollarda tutmamıştı.

Antalya’da 29 yıl sonar kar heyecanı … Kent merkezi kısa sürede beyaza büründü ile ilgili etiketler Antalya kar kent merkezi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.