Antalya'da kaç büyüklüğünde deprem oldu? AFAD Antalya, Isparta, Denizli son dakika deprem!

Gelen bir son dakika haberine göre, Antalya açıklarından deprem meydana geldi. Deprem Antalya, Isparta ve Denizli'de de hissedildi. Yapılan haberlerin ardından, Antalya'da meydana gelen depremin büyüklüğünün kaç olduğu ve hangi bölgelerde hissedildiği merakla araştırılıyor. Peki, Antalya'da deprem mi oldu? Kaç büyüklüğünde? Detaylar haberimizde...

AFAD'ın geçtiği son dakika bilgilerine göre; AFAD, saat 08.32'de Akdeniz'de Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin derinliği 9 kilometre olarak ölçüldü. Sarsıntı Antalya, Isparta, Denizli gibi illerde hissedildi.

 Antalya'da kaç büyüklüğünde deprem oldu? AFAD  Antalya, Isparta, Denizli son dakika deprem!

Depremin merkez üssü, Yunanistan'ın Kerpe Adası'na 139 kilometre mesafede. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.1 olarak açıkladı. Kandilli, depremin derinliğini 28 kilometre olarak duyurdu. Deprem Mısır'ın başkenti Kahire'den de hissedildi.

6.3'LÜK DEPREM İZMİR'İ SALLAMIŞTI

Yunanistan'ın en büyük adası Girit'in hemen yanından geçen dev fay hattı, son haftalarda hareketli. Girit Adası'nın doğusunda gerçekleşen 6.3 büyüklüğündeki deprem, Antalya'dan İzmir'e Türkiye'de de hissedilmişti.

Girit Adası, Eylül ayının sonunda da 6 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. En az bir kişinin hayatını kaybettiği depremde çok sayıda bina yıkılmış, Girit genelinde okullar tatil edilmişti.

Girit Adası'nın güneyinden geçen Doğu Akdeniz-İyon Denizi fay hattı sıklıkla depremlerin meydana geldiği bir fay. Fay hattı Kızıl Deniz'den başlayıp Suudi Arabistan, İsrail, Lübnan gibi ülkelerden geçerek, Hatay'dan Akdeniz açıklarına dönüyor. Hat, Rodos'un yakınlarından geçip İyon Deniz'i açıklarına kadar devam ediyor.

 

Antalya'da kaç büyüklüğünde deprem oldu? AFAD Antalya, Isparta, Denizli son dakika deprem! ile ilgili etiketler Antalya deprem AFAD
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.