Antalya, 2021'de yat sektöründen 125 milyon dolar gelir elde etti

Antalya Serbest Bölgesi'nde geçtiğimiz yıl 30 yat denize indirilirken, 125 milyon dolar gelir elde edildi. 2021 yılı verilerinin de eklenmesiyle serbest bölgede gerçekleştirilen yat üretimi 510 adedi bulurken toplam gelir 1 milyar 403 milyon dolara ulaştı.

Lüks yat ve tekne üretiminde İtalya ve Hollanda’nın ardından üçüncü sırada gelen Türkiye’de en önemli üretim merkezi Antalya Serbest Bölgesi'nde yer alıyor.

Bölgede 50’ye yakın firmanın sektörde faal olduğunu ifade eden Antalya Serbest Bölge A.Ş. Genel Müdürü Zeki Gürses, geçtiğimiz yıl 30 yeni süper lüks yatın tamamlandığını ve 125 milyon dolar gelir edildiğini aktardı.

2000’li yıllarda üretime başlayan sektörün toplam üretiminin 510 süper lüks yata ulaştığını belirten Gürses, sağlanan toplam gelirin de 1 milyar 403 milyon dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.

BAKIM VE ONARIMDAN TOPLAM 49 MİLYON DOLAR

Doğu Akdeniz’in en faal üretim merkezi olan Antalya'da üretilen yatlara ABD, Hollanda, Norveç, Umman, Senegal, Güney Afrika gibi ülkelerden sipariş geldiğini aktaran Gürses, son yıllarda bakım ve onarım için de talep almaya başladıklarını ifade etti.

142 teknenin bakım ve onarım için Antalya'ya geldiğini dile getiren Gürses, bunların 127’sinin tamamlanıp teslim edildiğini ve 49 milyon dolar gelir elde edildiğini belirtti.

Antalya, 2021'de yat sektöründen 125 milyon dolar gelir elde etti ile ilgili etiketler Antalya yat bakım ve onarım
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.