Anonymous hacker grubu kimdir? Anonymous nasıl okunur? Üyeleri kimler?

Anonymous hacker grubu kimdir? Hacker grubu Anonymous sosyal medyadan yayınladığı bir video ile ırkçı polis şiddetine yönelik tehditte bulundu."#GeorgeFloyd’u öldüren polislerle ilgili gerekli adımlar atılsın, yoksa bizim atacağımız adımları bekleyin'' diyerek ABD yönetimine mesaj verildi. Paylaşım dünya gündemine bomba gibi düşüyor. Anonymous nedir? Sorusunun cevabı araştırılmaya başladı. İşte Anonymous hacker grubu kimdir? Anonymous nasıl okunur? Üyeleri kimler? Merak edilen detaylar...

Anonymous hacker grubu kimdir? Hacker grubu Anonymous sosyal medyadan yayınladığı bir video ile ırkçı polis şiddetine yönelik tehditte bulundu."#GeorgeFloyd’u öldüren polislerle ilgili gerekli adımlar atılsın, yoksa bizim atacağımız adımları bekleyin'' diyerek ABD yönetimine mesaj verildi. Paylaşım dünya gündemine bomba gibi düşüyor. Anonymous nedir? Sorusunun cevabı araştırılmaya başladı. İşte Anonymous hacker grubu kimdir? Anonymous nasıl okunur? Üyeleri kimler? Merak edilen detaylar haberimizde...

Anonymous Kimdir? Anonymous Nedir?

Anonymous’un: 4chan, Wiki, Encyclopædia, Dramatica ve bazı forum sayfaları gibi pek çok web sitesi ile sağlam bağlantıları bulunuyordu. 2008 yılında çok tartışılan DDoS (Distributed Denialof Service) saldırılarından sonra, grup üyeleriyle bağlantılı olay sayısı hızla artmaya başlamıştır.

İlk başlarda eğlence için yapılan saldırılarda Scientology Klisesi hedef alınmıştı. Çok ünlü bir kilise olan Scientology Kilisesi’nin çağrı hatlarını kitleyerek daha sonra siyah faks çekerek kiliseye ait yazıcı tonerinin bitmesine neden olmuşlardır. Kilesinin sitesine bir süre sonra erişimi kesmişlerdir. Site çökük bir vaziyetteyken Anonymous ilişkili birçok isim YouTube‘da robot sesi kullanarak bir mesaj yayınlamışlardı. Mesajda “takipçilerinizin ve internetin iyiliği için, sizi internetten sileceğiz” deniyordu. Scientology Kilisesi’nin önemli isimlerinden Tom Cruise da Anonymous’tan nasibini alan ünlü isimler arasında yer almıştır.

Hackerlerin simgeleri “V for Vendetta” filminde kullanılan maskeleri ile de dünya genelinde milyonların gönlüne sadece siyasi veya politik saldırılarla değil, çocuk istismarı yapan birinin yakalanmasını ve bir tecavüz vakasının çözülmesini sağlamıştı. Prensip olarak polisle çalışmadıkları halde bu gibi toplumu ilgilendiren konularda gönüllü olarak Anonymous üyeleri yardımda bulunmuştur.

Evet, Anonymous'un hiçbir şekilde dini, dili ve milleti yoktur diyebiliriz. Etkileşimde bulunduğu ülkelerde onların dilini kullanarak iletişime geçer ve ırkçı tutumlara karşı çıkarlar. Kendilerine “Anon” ismini veren gurup, Wikileaks ve Occupy hareketlerinin de başlangıcının merkezinde bulunuyor. Bugün dünya genelinde Anonymous destekçileri kendilerini “Özgürlük Savaşçıları” veya “Dijital Robin Hood” gibi isimlerle anarlar.

CNN international Televizyonu, uluslararası arenadaki gücü göz önünde alındığında Anonymous'tan WikiLeaks'in üç büyük halefinden biri olarak bahsetmiştir.

Anonymous hacker grubu kimdir? Anonymous nasıl okunur? Üyeleri kimler? ile ilgili etiketler ABD Anonymous hacker grubu kimdir? Anonymous nedir?
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.