Annesini öldürdü! 24 yaşındaki oyuncu Ryan Grantham ömür boyu hapis yatacak

ABD yapımı Riverdale dizisindeki rolüyle adını geniş kitlelere duyuran 24 yaşındaki Kanadalı oyuncu Ryan Grantham, 2020'de hayatını kaybeden annesi Barbara Waite'i öldürdüğünü itiraf etti. Genç oyuncu cinayeti itiraf ettikten sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Ryan Grantham'ın Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya suikast düzenleme planı olduğu da ortaya çıktı.

Riverdale dizisinde canlandırdığı 'Jeffrey Augustine' karakteriyle tanınan oyuncu Ryan Grantham'ın 64 yaşındaki annesi Barbara Waite'i öldürdüğü ortaya çıktı. Savcılar, Grantham'ın, evinde piyano çalarken annesini arkadan vurarak öldürdüğünü söyledi. Ryan Grantham'ın ateşlediği silahtan çıkan kurşunla hayata veda eden Barbara Waite'nin cansız bedeni, oyuncunun kız kardeşi Lisa tarafından bulundu. Vancouver'daki British Columbia Yüksek Mahkemesi sözcüsü, davanın trajik ve yürek parçalayıcı olduğunu söyledi.
 

BAŞBAKAN TRUDEAU'YA SUİKAST PLANLADI

Oyuncu, 31 Mart 2020'de annesini öldürmekten suçlu bulunduktan sonra ikinci dereceden cinayet işlediğini kabul etti. İddiaya göre, olaydan sonra ise arabasına üç ateşli silah, molotof kokteyli, mühimmat ve Başbakan Justin Trudeau'nun evinin olduğu konumu gösteren bir harita koydu. Grantham, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya suikast yapmayı ve Simon Fraser Üniversitesi'nde veya Vancouver'daki Lions Gate Köprüsü'nde toplu saldırı yapmayı planı yaptı. Ancak 200 km araç sürdükten sonra geri dönüp bir karakola teslim oldu ve polise annesini öldürdüğünü itiraf etti.

Annesini öldürdü! 24 yaşındaki oyuncu Ryan Grantham ömür boyu hapis yatacak


''ANNEMİ ÖLDÜRDÜM''

Grantham, karakoldaki bir polise “annemi öldürdüm” diyerek teslim oldu. Grantham, cinayetten sonra annesinin cesedini Go-Pro kamerasıyla videoya alırken “Kafasının arkasından vurdum. Ben olduğumu birkaç dakika sonra anlayabilirdi” dedi.


''ÇOK ÜZGÜNÜM ANNE''

Ryan Grantham, cinayeti işledikten sonra günlüğüne hissettiklerini yazdı. Grantham, satırlarında yaptıkları için ailesinden özür diledi ve kimsenin kendisini anlamadığını öne sürdü. Mahkeme dokümanlarına göre Grantham'ın günlüğünde şu satırlar yer alıyor: "Çok üzgünüm anne... Çok üzgünüm Lisa. Kendimden nefret ediyorum. Benimle ilgili birçok medya var. Filmler ve TV dizileri. Kimse anlamayacak."


Annesini öldürdü! 24 yaşındaki oyuncu Ryan Grantham ömür boyu hapis yatacak


14 YIL ŞARTLI TAHLİYESİ MÜMKÜN DEĞİL

Vancoouver’daki kolluk kuvvetlerinin verdiği demeçte Grantham’ın son iki buçuk senedir gözaltında olduğunu ve tutuklanmasından bu yana bir akıl sağlığı programına katıldığını söyledi. Duruşma sırasında avukatları, onun anksiyete ve klinik depresyonla mücadele ettiğini ve annesini öldürene kadar geçen aylarda kendini öldürme ve başkalarına zarar verme arzusunu dile getirdiğini savundu. Grantham, ömür boyu hapis cezasının ilk 14 senesinde şartlı tahliyeye başvuramayacak.

Annesini öldürdü! 24 yaşındaki oyuncu Ryan Grantham ömür boyu hapis yatacak ile ilgili etiketler cinayet Ryan Grantham Barbara Waite Riverdale
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.