'' Annem gibi erkenden ölmek istemiyorum...''

Annesini göğüs ve yumurtalık kanseri yüzünden kaybeden Angelina Jolie ''Çocuklarım büyürken yanlarında olma fırsatını değerlendirmek istedim'' diye konuştu.

Tıpkı 2007 yılında 56 yaşında hayata veda eden annesi Marcheline Bertrand gibi göğüs ve yumurtalık kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğunu öğrendiğinde önce göğüslerini ardından da yumurtalıklarını ve rahmini aldıran 44 yaşındaki Jolie, bu konuda Time dergisi için makale kaleme aldı.

'' Annem gibi erkenden ölmek istemiyorum...''

Üçü biyolojik, üçü evlatlık altı çocuk annesi olan Jolie, annesinin hastalıkla savaşının, kendisinin de bu hastalığa yakalanmamak için geçirdiği operasyonların etkisini teker teker anlattı. 

Jolie, yaşadığı kötü deneyimleri de anlattı. Güzel yıldız "Bir keresinde annem kemoterapi alırken yanında oturup elini tuttuğumu hatırlıyorum. Annem morarmaya başladığında da koşup hemşireyi çağırmak zorunda kaldım. Şimdi ise hangi kemoterapinin hangi hasta için daha iyi olduğunu belirleme ve korkunç yan etkileri düşürme şansı var" diye yazdı.

'' Annem gibi erkenden ölmek istemiyorum...'' - Resim : 2

Büyükannesinin de aynı hastalığa yenik düştüğünü belirten Jolie, yapılan tıbbi testler sonucunda kendisinin de aynı gene sahip olduğunu öğrendiğini belirtti. Kaleme aldığı makalede bunu da hayatının en acı gününde öğrendiğini yazdı.

"Annemin ölümünden sonra gerekli işlemlerin yapılması için hastane koridorunda beklerken doktoru yanıma geldi ve bana "Annene söz verdim, senin bu konudaki tıbbi seçeneklerini öğrenmeni sağlayacağım" dedi.

Yapılan testler sonucunda Jolie'nin de tıpkı annesi, büyükannesi ve teyzesi gibi göğüs ve yumurtalık kanserine yakalanma riski olduğunu öğrendi. Bunun üzerine bıçak altına yatıp önce göğüslerini aldırdı. Sonra da estetik operasyon geçirdi. Bütün dünyadan gizlediği bu olayı da sonra yazdığı bir makalede anlattı. Daha sonra da rahim ve yumurtalıklarını aldırdı.

'' Annem gibi erkenden ölmek istemiyorum...'' - Resim : 3

''TORUNLARIMI GÖRME ŞANSIMI YÜKSELTMEK İÇİN SEÇİM YAPTIM''

Jolie bu operasyonların kendisini nasıl etkilediğini de "Çocuklarım büyürken orada olma ve torunlarımı görme şansımı yükseltmek için seçim yaptım" diye anlattı.

Annesi Marcheline Bertrand'ın torunlarının hepsini görme şansı olmadığını ekmeyen Jolie, o sırada da onlarla oynamak ve ilgilenmek için çok hasta ve güçsüz olduğunu belirtti.

'' Annem gibi erkenden ölmek istemiyorum...'' - Resim : 4

''UMARIM SEÇİMLERİM BİRAZ DAHA UZUN YAŞAMAMA İZİN VERİR''


Annesinin öldüğünde 56 yaşında olduğunu belirten Jolie, büyükannesinin ise 49'lı yaşlarında öldüğünü yazarak "Umarım seçimlerim biraz daha uzun yaşamama izin verir" diye yazdı.

 

'' Annem gibi erkenden ölmek istemiyorum...'' ile ilgili etiketler Angelina Jolie 2019 Çocuk Anne Dergi hasta time dergisi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.