Anneler Günü'nde ne hediye alınır?

Anneler Günü'nde ne hediye alınır? Tüm dünyanın çeşitli bölgelerinde, farklı tarihlerde kutlanan Anneler Günü, 12 Mayıs 2019 tarihinde kutlanacak. Onları dünyaya getiren ve büyüten annelerine hediye almak isteyen vatandaşlar bu özel günde nasıl bir hediye alınabileceğini araştırmaya başladı. Peki, Anneler Günü'nde ne hediye alınır? Detaylar haberimizde...

Anneler Günü, 12 Mayıs'ta anneleri anmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel bir gündür. Anneler Günü'nün nasıl ortaya çıktığı, neden kutlandığı, ne hediye alınabileceği ve yapılabilecek etkinlikler vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Anneler Günü'nde ne hediye alınır? Ayrıntılar haberimizde...

Anneler Günü'nde ne hediye alınır?

Anneler Günü neden kutlanır?

12 Mayıs Pazar'a denk gelen anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler Günü nasıl ortaya çıktı?

Anneler Günü aslında antik çağlara dayanan bir alışkanlık. Tamamen mitolojik kişiler, tanrıçalar için kurulan bugünün gerçek anneler için kutlanmaya başlanması bir kaç yüzyıl önce gerçekleşmiştir.

-Kibele ve Rhea (anne tanrıçalar)

Kibele ve Rhea Anneler Günü’nün bilinen en eski sahipleridir. Eski Anadolu’da Kibele ve Yunanistan’da Rhea anneler günü ibadetin kaynağıdır. Hayvanların annesi kabul edilen Kibele ile Rhea birbirlerine olan benzerlikleri ile dikkat çeker.

-Eski festivaller

Önceleri Anadolu’da yapılan kutlamalar eski dönem vahşi festivallerine dayandığı için yasaktı. Sonraları ‘Muhteşem Ana’ ile serbest bırakıldı…

-Günümüzdeki Anneler Günü kutlamaları

İngiltere’de 17. yy’da yayınlanan dini bir ferman ile kutlamalar kutlamaların Meryem Ana’dan tüm annelere genişlemesi sağlandı.

Amerika’da ise Anneler Günü durumu şu şekilde. Bir av kadını olan Anna Jarvis yaşadığı bölgede var olan kötü sağlık koşullarını iyileştirmek için bir farkındalık günü organize eder. Anna’nin ölümünden sonra kızı annesinin bayrağını alır ve devam eder. Bu mücadele sonuç veriri ve 1914’de milli bayram ilan edilir. Anna’nın başlatmış olduğu bu gün zamanla ticari bir gün olmaya başladı. Bu durumu durdurmaya çalışan Anna tutuklandı ve hatta bunu başlatığı için pişman olduğunu söyledi…

Anneler Günü'nde ne hediye alınır?

Anneler Günü'nde, anneniz için nasıl bir hediye alacağınızı hala bulamadıysanız, sizin için birbirinden özel ve farklı hediye seçeneklerini sıraladık. Peki, hangi tür anneye hangi hediye alınır? Özellikle annenizin karakterine uyum sağlayacak bu hediyeler, onu çok mutlu edecektir.

Anneler Günü'nde ne hediye alınır? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.