Anneler Günü anlamlı hediye tavsiyeleri...

Mayıs ayının 2.pazar günü kutlanan Anneler Günü'ne az bir zaman kaldı. Evlatlar ise bu özel gün için ne yapabileceklerini düşünüyorlar. Özel gün için anlamlı hediye arayışı bulunuyor. Aynı zamanda bütçeye uygun hediye aranmaktadır. Peki en anlamlı anneler günü hediyeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Her sene dünyada kutlanan Anneler Günü için geri sayım yapılıyor. Bu özel günde annelerine mutlu etmek isteyenler neler yapabileceklerini araştırıyorlar. Annesine hediye almak isteyen evlatlar için aynı zamanda bütçeye uygun olması ise de ayrı bir arama konusu olarak yer alıyor. Peki anlamlı Anneler Günü hediyeleri nelerdir? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Anneler Günü anlamlı hediye tavsiyeleri...

Annelerin biricik evlatları bu özel gün için hediye arayışında... Özellikle küçük yaştaki çocuklar için hediyelerin ucuz olması da büyük anlam taşıyor.

Bütçeye en uygun hediye ise her zaman ücretsiz olanı... Peki annemize Anneler Günü'nde hediye olarak ne verebiliriz?

Ücretsiz ve anlamlı bir hediye konusunda beğeneceğiniz bir önerimiz var. Beykent Üniversitesi'nin hazırladığı anlamlı video ile Anneler Günü'nü kutlayabilirsiniz. Hem de ücretsiz... Siz de bu videoyu annenizle paylaşın ve içtenlikle bu özel günü, duygusal bir mesajla kutlayın... İşte o video;

ANNELER GÜNÜ

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla bütün Dünya'da farklı zamanlarda kutlanan özel gün.

Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

TÜRKİYE'DE 1955'TE

Anneler Günü kutlamaları 1911'de hemen her ülkeye yayıldı. ABD Başkanı Woodrow Wilson, 1914 yılında resmi bir açıklamayla mayıs ayının ikinci pazarını Anneler Günü olarak duyurdu. Türkiye'de ise Anneler Günü ilk kez 9 Mayıs 1955'te kutlandı.

NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün. Anneler Günü için hazırlanmış bir kutlama pastası. Üzerinde İngilizce olarak “Anneler günü kutlu olsun!” yazmaktadır. Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Anneler Günü dünyada farklı günlerde kutlanır. En geniş şekilde Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır.


BEYKENT ÜNİVERSİTESİ

MİSYON
Öğrenci Dekanlığı, öğrencilerin ve mezunların üniversite ile bütünleştiği, kişisel, kültürel, sosyal ve profesyonel gelişimleri için üniversitenin her alanda desteğini hissettiği, sorunlarına rehberlik edilip çözümle buluşturulduğu, Beykent'li olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığı, verimli, aktif ve kaliteli bir üniversite yaşamı için gereken ortamı yaratmayı ve ilgili süreçleri sunmayı hedefleyen idari birimdir.
Bünyesindeki birimler ile kişisel ve profesyonel gelişim, kariyer planlaması, üniversite hayatına uyum, yönetime katılım, rehberlik ve çözüm, sosyal ve kültürel etkinlikler, kampüs yaşamına aktif katılım, uluslararası deneyim, engelsiz eğitim, sosyal sorumluluk gibi konularda artı değer yaratarak öğrencilerimizin üniversitenin sunduğu imkanlardan gereğince yararlanmasını, bireysel potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmalarını ve üniversitenin en önemli birleşeni olarak hareket etmelerini amaçlar.
Yapı:
Bu amaçlarla kurulmuş, Kişisel Gelişim ve Kariyer Merkezi, Öğrenci Kulüpleri ve Etkinlikleri Destek Birimi, Çözüm Merkezi, Uluslararası Öğrenci Birimi, Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinasyon Birimi, Mezunlar Ofisi, Engelsiz Yaşam Birimi işlevsel birimlerden oluşur.

Vizyon:
Diğer dünya üniversiteleri için örnek teşkil edebilecek nitelikte, kendi alanında çığır açan, yenilikçi, yaratıcı ve etkili bir Öğrenci Dekanlığı olarak, Beykent Üniversitesinin bir parçası olmaktan gurur ve memnuniyet duyan öğrenciler ve mezunlar yetişmesinde aktif rol almayı vizyon edinir.

 

Anneler Günü anlamlı hediye tavsiyeleri... ile ilgili etiketler Anneler Günü anlamlı hediye
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.