Anne korkusu HDP'lilere yeni kapı açtırdı!

Evlatları HDP aracılığıyla dağa kaçırılan annelerin Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti bugün 111'inci gününe girdi. Annelerin tepkilerinden korkan HDP'lilerin giriş ve çıkışları artık arka kapıdan yaptığı görüldü.

Evlatlarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 60 ailenin oturma eylemi devam ediyor.

EK KAPI AÇTILAR

111 günden bu yana devam eden eylemde HDP’li yöneticiler, il binası önünde çadır kuran aileleri görmezden gelmek için parti binasının arkasında ek kapı açıp tabela astı. Duma ailelerden büyük tepki geldi. 

HDP’nin arka tarafında yeni bir kapı açıldığını belirten Kaya, ”Gördüğünüz gibi burada yeni bir kapı açmışlar. Utanmadan sıkılmadan çocukları, asker ve polisleri kaçırıyorlar. Utanmadan sıkılmadan bir de kapının üzerindeki tabelada Hakların Demokrasi Partisi yazmışlar. Ne halkların demokratiği, burada demokrasi yok, burada alçaklık var, şerefsizlik var. Başka bir şey de yok. Bu kapıyı buradan açtılar, buradan maksat çocukları kaçırmak için açmışlar.” diye konuştu.

Anne korkusu HDP'lilere yeni kapı açtırdı!

 

"TARİHTE İLK KEZ DUYUYORUM"

 Öte yandan basın mensuplarına konuşan Celil Begdaş, 5 Mayıs'ta ortadan kaybolan oğlu Yusuf'un (16) HDP'liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Benim oğlumun 7 ay 13 gün etti HDP il binası ve Amed Direniş Grubu aracılığıyla dağa gittiği. Ne bir ses ne de bir telefon hiçbir şey yok. Bunların yaptıkları ne insanlığa yakışıyor ne de Kürtçülüğe yakışıyor. En azından bir telefon açıp çocuğumun nerede olduğunu söyleselerdi, onu bile bilmiyorum. Artık bunlara söyleye söyleye dilimizde tüy kalmadı, kimselere derdimizi anlatamıyoruz. Bu çocuk nerede, bu kışta, yağmur ve karda nereden bilelim çocuklarımız nerede. Bizim çocuklarımızı versinler, kimseden bir şey istemiyoruz, defalarca söyledik çocuğumuzu istiyoruz. Çocuklarımızı versinler ne halleri varsa görsünler. Buradan tüm insanlara sesleniyorum, gelsinler birlik ve beraber olup çocuklarımızı getirelim. Ben Diyarbakır’da büyüdüm, şimdiye kadar böyle bir anlayış görmedim. Bunlar kendi kendilerine yeni kanun çıkarmışlar, tarihte ilk kez duyuyorum 12 yaşındaki çocukları alıp dağa çıkardıklarını ve Amerika’nın askerleri yaptığını. Çocuğumun okulda olması gerekirdi, buraya oğlumun öğretmeni geldi, şok oldu bana inanmadı” 

Anne korkusu HDP'lilere yeni kapı açtırdı! - Resim : 2

Anne korkusu HDP'lilere yeni kapı açtırdı! ile ilgili etiketler HDP Diyarbakır Diyarbakır anneleri evlat nöbeti kapı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.