Anne kart başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz nerelerde kullanılır?

0-4 yaş arasında çocuğu olan anneler için ücretsiz toplu taşıma sağlayan ulaşım kartı Anne kart, İBB tarafından devreye alındı. Anne kart başvurusu nasıl yapılır? Anne kart ücretsiz nerelerde kullanılır? İşte detaylar…

İBB tarafından başlatılan olan kampanyada 0-4 yaş arasında çocuğu olan annelerin toplu ulaşımdan ücretsiz olarak faydalanmasını sağlayan Anne Kart uygulaması devreye alındı. Peki, Anne Kart başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz Anne Kart nerelerde kullanılır?

0-4 yaş aralığında çocuğu olan annelerin ulaşımda daha rahat etmeleri adına başlatılan ücretsiz anne kart uygulaması yoğun ilgi görüyor. 0-4 yaş (0-48 ay) aralığında çocuğu olan annelerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını içeren rapor Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oy birliği ile kabul görmüştü.

0-48 ay çocuğu olan anneler, 24 Temmuz itibariyle Anne Kart adı altında ücretsiz İstanbulkart (150 kontör içeren) alabilecek. Anne Kart başvuruları internet üzerinden yapılabiliyor.

Kartlar İstanbulkart başvuru noktalarından veya https://www.istanbulkart.istanbul/anne-kart adresi üzerinden online müracaat ederek alınabilecek.

ANNE KART BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

ÜCRETSİZ ANNE KART NASIL ALINIR?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu 17.07.2020 tarihli karar doğrultusunda, İstanbul’da ikamet eden 0-4 yaş arası çocuk sahibi anneler, İstanbul il sınırları içerisinde toplu ulaşımda ücretsiz olarak seyahat edebilecekler.

Anne Kart başvurunuzu aşağıda yer alan butona tıklayarak hemen yapabilir ve tercih edeceğiniz, size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi’nden Anne Kart’ınızı teslim alabilirsiniz.

Anne Kart’ınızla şehir içi ulaşımda ücretsiz seyahat etmenin yanı sıra içerisine bakiye yüklemeniz durumunda; Beltur, BNB (bisiklet), Sosyal Tesisler, İspark, İsper, Migros, A101, Hamidiye Otomatları ve İtaksi gibi sosyal alanlarda harcama ya da ödeme işlemlerinizi kolaylıkla yapabileceğiniz para kart’ı olarak da kullanabilirsiniz.

Anne kart başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz nerelerde kullanılır? ile ilgili etiketler Anne Kart Anne Kart başvurusu Ücretsiz Anne Kart
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.