Anne Frank Google Doodle Oldu! Anne Frank Kimdir, Neden Öldü?

Çocuk yaştan hayatını kaybeden Anne Frank günlük yazarı olarak biliniyor. Toplama kampında hayatını kaybeden Anne Frank Doodle oldu. Dünyaca ünlü arama platformu Google yazar Anne Frank'ı unutmadı.

Anne Frank kimdir, neden öldü merak ediliyor. Google 25 Haziran Doodle ile yazar Anne Frank doodle yaptı.

ANNE FRANK KİMDİR?

15 yaşında toplama kampında hayatını kaybeden Anne Frank, ölümünün ardından Nazi kamplarında kendisi ve ailesinin yaşadıklarını günlük yazarak günümüze kadar kazandırmıştır. Babası Otto Frank ise Anne Frank'ın günlüğü 1952 yılında The Diary of a Young Girl (Bir Genç Kızın Günlüğü) adıyla yayımladı.

Annelies Marie "Anne" Frank 12 Haziran 1929 tarihinde Frankfurt, Almanya'da dünyaya geldi. II. Dünya Savaşı sebebiyle 1942'den 1944'te kadar işgal altındaki Hollanda'daki yaşamını yazdığı günlüğü daha sonra Anne Frank'in Hatıra Defteri (orijinali Felemenkçe: Het Achterhuis) adıyla basılmıştır. Frank bu sebeple Holokost'un en bilinen mağdurlarından biridir. Kendisi konu alan birçok kitap, tiyatro oyunu ve film bulunmaktadır.

Anne Frank'in Günlüğü Nasıl Kurtuldu? | Düşünbil Portal - Düşünmek  Özgürlüktür!

Frankfurt, Almanya'da doğdu, Naziler'in Almanya'yı kontrol altına almasıyla dört buçuk yaşındayken ailesiyle birlikte, hayatının çoğunu geçireceği Amsterdam, Hollanda'da yaşadı. Alman vatandaşı olarak doğdu, 1941'de vatandaşlığını kaybetti. Mayıs 1940'ta Almanların Hollanda işgaliyle Amsterdam'da kapana kısıldı. Temmuz 1942'de Yahudilere yapılan zulüm arttığı için ailesiyle birlikte evdeki kütüphanenin arkasında gizli bir odaya saklandı. Bu zamanda Ağustos 1944'te ailenin Gestapo tarafından tutuklanmasına kadar geçen sürede, doğum günü hediyesi olan günlüğüne düzenli olarak yaşadıklarını yazdı. Aile tutuklanınca Nazi toplama kamplarına gönderildi. Ekim veya Kasım 1944'te ablası Margot ile Auschwitz'ten Bergen-Belsen toplama kampına gönderildiler. Birkaç ay sonra burada muhtemelen tifüsten öldüler. Kızıl Haç ölümlerini Mart olarak tespit etmiş ve resmi ölüm tarihi 31 Mart olarak belirlemişti ancak 2015'te Anne Frank'in Evi'nde yapılan araştırmalar Şubat'ta ölmüş olmalarının daha muhtemelen olduğunu göstermiştir.

Babası Otto Frank ailenin savaştan kurtulan tek üyesidir. Amsterdam'a döndüğünde kızının günlüğünün sekreteri Miep Gies tarafından muhafaza edildiği öğrendi ve 1947'de Anne Frank'in biseksüelliğini gösteren bölümleri sansürleyerek günlüğü yayımlattı.[4] Günlük 1952'de The Diary of a Young Girl (Bir Genç Kızın Günlüğü) adıyla İngilizceye çevrildi, günümüzde 70'in üzerinde farklı dilde yayımlanmıştır.

 

Anne Frank Google Doodle Oldu! Anne Frank Kimdir, Neden Öldü? ile ilgili etiketler Google doodle anne frank doodle anne frank kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.