Anne babalar dikkat! Bebek kamerasında büyük tehlike...

ABD'de evde bulunmadığı sırada çocuklarını güvende tutmak amacıyla odalarına kamera yerleştiren anne, görüntüyü izlerken dehşete düştü. Genç kadın, kamera sistemine giren bir kişinin küçük kızıyla konuşmaya çalıştığını fark etti. Küçük kıza en iyi arkadaşı olduğunu söyleyen erkek bakın ondan ne istedi.

Çocuklarını güvende tutmak isteyen aileler, evde olmadıkları zamanlarda kontrolü ellerinde tutmak için güvenlik kameralarına başvuruyor. Ülkemizde de sıklıkla kullanılan ve ‘bebek kamerası’ olarak adlandırılan ürünlerle ilgili ABD'de dehşete düşüren bir olay yaşandı.

Mississippi eyaletinde yaşayan hemşire Ashley LeMay, gece nöbete kaldığında üç kızının durumunu kontrol edebilmek için ‘Ring’ marka bir kamera alıp odalarına mote ettirdi. İnternetten yorumları inceleyen ve annelerden olumlu referanslar alan LeMay, kamerayı kurduktan sonra kullanıcı adı ve şifreyle hesap açıp sistemi kullandı. Başlarda herhangi sorun yaşamayan LeMay, bir süre sonra 8 yaşındaki kızı Alyssa’nın söyledikleriyle tereddüt yaşadı.

Anne babalar dikkat! Bebek kamerasında büyük tehlike...

ODADA SESLER DUYMAYA BAŞLADI

Küçük Alyssa, odada sesler duyduğunu ve korktuğunu söylüyordu. Etrafı inceleyen LeMay bir şey bulamayınca durumun üzerine gitmedi. Ancak geçtiğimiz günlerde kayıtlara yansıyan bir olay yaşandı. Kayda göre kameraya erişim sağlayan bir kişi, Alyssa odada olduğu sırada onunla konuşmaya çalışıyordu. 

Anne babalar dikkat! Bebek kamerasında büyük tehlike... - Resim : 2

Olay sırasında Alyssa odada görülüyor.


Kayda göre kameradan gelen nefes alıp verme seslerini duyan küçük kız ‘Kim var orada’ diye sordu. Yanıt veren erkek sesi ise, “Ben en iyi arkadaşınım. Ben Noel Baba’yım” dedi. Duydukları karşısında donup kalan Alyssa ardından annesine bağırarak odadan çıktı. Küçük kız çıkarken tekrar konuşan kişi, “Ben Noel Baba’yım. En iyi arkadaşım olmak istemez misin? dedi.

Kayıt o noktada son bulurken, görüntüleri izleyen LeMay ve partneri kamerayı sökerek sistemi devre dışı bıraktı.

Anne babalar dikkat! Bebek kamerasında büyük tehlike... - Resim : 3

‘ÇOK RAHATSIZ EDİCİ’

Yaşadıklarını ABD medyasına anlatan ve kamerayı kullanan aileleri uyaran LeMay, “Çocuklar uyurken, kıyafetlerini değiştirirken izlemiş olabilirler. Bu akılalmaz ve çok rahatsız edici” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ring şirketi sözcüsü, kullanıcı güvenliğinin kendileri için çok önemli olduğunu, olayın araştırıldığını ve sistemlerinde bir açık varsa en kısa sürede giderileceğini söyledi.

Şirket, kullanıcı adı ve şifre kombinasyonlarının da ‘hacker’lara karşı daha güvenli seçilmesi gerektiğini söyledi.

Anne babalar dikkat! Bebek kamerasında büyük tehlike... ile ilgili etiketler ABD hemşire Güvenlik Kamerası bebek kamerası hacker
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.