Anlamlı günde şehitlerin ruhu için 1453 köfte

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün itibariyle resmi açılışı gerçekleştirilecek olan Ayasofya için vatandaşlar camiye akın etti. Büyük coşkunun yaşandığı meydanda bir büfe sahibi ise namazın ardından 1453 köfte dağıtımı yapacağını duyurdu.

86 yıllık Ayasofya hasreti bugün son buluyor. Danıştay'ın 1934 yılındaki Bakanlar Kurulu kararını aldırarak Ayasofya'yı yeniden ibadete açması sonrası tüm hazırlıklar tamamlandı.

Ayasofya Camisi'nde bugün 86 yıl sonra ilk Cuma namazı kılınacak. 81 ilden binlerce vatandaş geceden beri bölgeye adeta akın etti.

Vatandaşlar tarihi ana tanıklık etmek için meydanı doldurdu. Büyük coşkunun yaşandığı bölgede asılan bir pankart ise dikkat çekti.

Anlamlı günde şehitlerin ruhu için 1453 köfte

ŞEHİTLERİN RUHU İÇİN 1453 KÖFTE

Bir büfe sahibi astığı pankartta "Ayasofya'mızın camii olmasının sevincini cemaatimizle paylaşıyoruz" diyerek şehitlerin ruhuna 1453 adet yarım ekmek köfte, ayran ve su ikramı yapacağını duyurdu.

Anlamlı günde şehitlerin ruhu için 1453 köfte ile ilgili etiketler Ayasofya ayasofyanın açılışı ibadet cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.