Ankara'yı sarsan operasyon: Başbakanlık Yüksek Müşaviri ve eşi gözaltında!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ operasyonu kapsamında Adalet Bakanlığı'nın eski müsteşarı ve Başbakanlık yüksek müşaviri Birol Erdem ile eşi için gözaltı kararı verdi.

Başbakanlık Başmüşaviri Birol Erdem ile eşi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak suçundan gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakanlık Başmüşavirliği görevini sürdüren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Erdem ile eşi Gülümser Erdem hakkında FETÖ'ye üye olmak suçundan gözaltı kararı verildi.

Birol Erdem, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince bu sabah Etimesgut'taki evinde, eşi Gülümser Erdem ise ablasının Yenimahalle'deki evinde gözaltına alındı.

birol-erdem

GEÇEN YIL TANIK SIFATIYLA İFADE VERMİŞLERDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmalar çerçevesinde birçok tanık ifadesinde adı geçen ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz yıl 'tanık' sıfatıyla ifadesine başvurulan Birol Erdem ve eşi Gülümser Erdem hakkında FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla bu sabah gözaltı kararı verildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 'tanık' olarak ifadesine başvurulan Birol Erdem hakkında bu kez şüpheli sıfatıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. FETÖ'nün yargıdaki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmalar çerçevesinde birçok şüpheli, Birol Erdem ismini vermişti.

FETÖ itirafçısı eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Ahmet Hamsici ve Mustafa Kemal Özçelik gibi isimler ifadelerinde Birol Erdem'in "FETÖ'nün yargıda etkinleşmesinde rol oynadığını" söylemişlerdi.

OCAK 2014'TE GÖREVDEN ALINMIŞTI

İdari yargı hâkimi olan ve 2000'li yıllarda Personel Daire'de görev alan Erdem, Personel Daire Başkanlığı'na kadar yükseldi. 2010'daki anayasa değişikliğinin ardından yapılan seçimler sonucunda HSYK üyeliğine atanan Birol Erdem, Ahmet Kahraman'ın emekliye ayrılmasının ardından 21 Kasım 2011 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi. Erdem, 17-25 Aralık FETÖ kalkışması sonrası 1 Ocak 2014 tarihinde görevden alındı ve Bakanlık Yüksek Müşaviri olarak atandı.

Ankara'yı sarsan operasyon: Başbakanlık Yüksek Müşaviri ve eşi gözaltında! ile ilgili etiketler Ankara Son dakika fetö operasyon bürokrat birol erdem
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.