Ankara'nın metrosunu İBB yapacak

Haziran 2019'da İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu bugüne kadar büyük oranda bitirilmiş olanlar da dahil hiçbir metro hattını hizmete açabilmiş değil. Hatta Başakşehir Şehir Hastanesi'nin hem yolunu hem de metro hattını da ulaştırma bakanlığı tamamlamak zorunda kalmıştı. Ancak İmamoğlu'nun yönettiği İBB'nin iştiraki Metro İstanbul, Ankara'da 7.4 km'lik metro yapımı için Mansur Yavaş'la sözleşme imzaladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirten anlaşmayı "İBB iştirakimiz @metroistanbul , 7,4 km'lik Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistemler projesi ihalesini kazandı. Tecrübesini Türkiye’ye yansıtan çalışma arkadaşlarımı tebrik eder,
@mansuryavas06 yönetimindeki Ankara için bu önemli projeyi hızlıca tamamlayacağımızı müjdeleriz." mesajı ile sosyal medya hesabından duyurdu.

Ankara'nın metrosunu İBB yapacak

Bedrettin Dalan'ın başkanlığı döneminde İstanbul Ulaşım adıyla kurulan Metro İstanbul bugüne kadar çok sayıda tramvay ve metro hattını hizmete açtı. 

Metro İstanbul'un hizmete giren son hattı ise M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattının ikinci aşaması olan Yamanevler-Çekmeköy uzatması oldu. 

Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldığında tarih 21.10.2018'di. 2019 yerel seçimlerinden önce yapılan bu açılıştan sonra büyük oranda tamamlanmış olan birden fazla hat daha bulunmaktaydı. 2019'da açılması öngörülen bu hatlar ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından uzun süre kaderine terkedildi. 

Ankara'nın metrosunu İBB yapacak - Resim : 2

O tarihten sonra yaptığı tek hizmet ise gece saatlerinde de metronun hizmet vermeye başlamasıydı.

İmamoğlu, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Kabataş-Mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy-Mahmutbey arasındaki bölümünün 2020'nin ilk çeyreğinde açılacağını açıklamıştı. Ancak bugüne kadar bu açılış gerçekleşmedi. İBB Başkanı İmamoğlu geçtiğimiz günlerde bu hat için yeni açılış tarihi olarak 29 Ekim'i açıkladı.

Özetle Ekrem İmamoğlu'nun yönetimindeki İBB'nin iştiraki Metro İstanbul son bir buçuk yılda tek bir metroyu dahi hizmete alabilmiş değil. 

Ancak bu duruma rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi ile 7.4 kilometre uzunluğundaki hafif raylı sistem projesi için anlaşması İstanbulluların tepkisini çekti. 

Vatandaşların anlaşmaya sosyal medyadan gösterdiği tepkiler şöyle:

Ankara'nın metrosunu İBB yapacak - Resim : 3

Ankara'nın metrosunu İBB yapacak - Resim : 4

Ankara'nın metrosunu İBB yapacak - Resim : 5

Ankara'nın metrosunu İBB yapacak - Resim : 6

Ankara'nın metrosunu İBB yapacak - Resim : 7

Ankara'nın metrosunu İBB yapacak - Resim : 8

Ankara'nın metrosunu İBB yapacak - Resim : 9

Ankara'nın metrosunu İBB yapacak ile ilgili etiketler İBB Ankara İstanbul Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş metro istanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.