Ankara'nın barajları alarm veriyor! Doluluk yüzde 9'a geldi

Ankara'da yaşanan kuraklık barajların doluluğunun ciddi şekilde düşmesine neden oldu. ASKİ'nin verilerine göre, 30 Ekim itibariyle kentteki barajların doluluk oranı yüzde 9,04'e geldi. Öte yandan barajlara gelen su miktarı geçen yılın aynı dönemine göre büyük düşüş gösterdi.

Dünya genelinde etkisini gösteren küresel iklim değişikliği, Ankara barajlarına kuraklık olarak etki etti. Mevsimlerin kayması ve az yağış nedeniyle Ankara barajlarının doluluk oranı yüzde 9’a kadar geriledi.

Ankara'nın barajları alarm veriyor! Doluluk yüzde 9'a geldi

Tüm dünyada etkisini gösteren küresel iklim değişikliği, Türkiye’ye kuraklık olarak etkisini gösterdi. En büyük etkisinin su kaynakları üzerinde görüldüğü küresel iklim değişikliği dünya genelinde gıda arzı, enerji kaynaklarının azalması ve orman yangınları gibi sorunları beraberinde getiriyor. Küresel iklim değişikliğinin Ankara üzerinde etkisi ise baraj doluluk oranlarının düşmesi olarak gözlemlendi.

Ankara'nın barajları alarm veriyor! Doluluk yüzde 9'a geldi - Resim : 2

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) verilerine göre, 30 Ekim itibarıyla Ankara barajlarının doluluk oranı yüzde 9,04.

Verilere göre, toplam hacmi 1 milyar 584 milyon metreküp olan barajlarda, su miktarı yüzde 21,12 oranındayken aktif kullanılabilir su oranı ise yüzde 9,04. Geçen yılın aynı gününde şehre verilen 1 milyon 125 bin 837 metreküplük su miktarı bu yıl 408 bin 643 metreküp artış ile 1 milyon 534 bin 480 olarak gerçekleşti. Geçen yıl 30 Ekim’de 177 bin 637 metreküp olan barajlara gelen su miktarı, bu yıl aynı günde 38 bin 297 metreküp düşüşle 139 bin 340 metreküp oldu.

Ankara'nın barajları alarm veriyor! Doluluk yüzde 9'a geldi - Resim : 3

Ankara'nın barajları alarm veriyor! Doluluk yüzde 9'a geldi ile ilgili etiketler Ankara Baraj doluluk
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.