Ankaralı Turgut KOAH sebebiyle hastaneye kaldırıldı!

Ünlü şarkıcı Ankaralı Turgut geçirdiği hastalık sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Vatandaşlarımız Ankaralı Turgut'un Akciğer kanseri olduğu ile ilgili söylentiler çıktı. Müzik piyasasında birçok albüme sahip olan ünlü şarkıcı, müzik alanındaki çıkışına 12 yaşında başladı. Bunun dışında bazı televizyon yapımlarında da yer aldı. Peki, Ankaralı Turgut kimdir ve kaç yaşındadır? Öncelikle akciğer kanseri olduğu iddiaları çıkan Ankaralı Turgut'un hastalığının KOAH olduğu açıklandı. KOAH nedir ve belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Ünlü şarkıcı Ankaralı Turgut geçirdiği KOAH rahatsızlığı neticesinde hastaneye kaldırıldı. Müzik piyasasına birçok albüme sahip olan ünlü şarkıcı, müzik alanındaki çıkışı 12 yaşında gerçekleşti. Bazı televizyon yapımlarında da yer alan ünlü şarkıcının KOAH hastalığının öğrenilmesi sevenlerini üzdü. Peki, Ankaralı Turgut kimdir ve kaç yaşındadır? Öncelikle akciğer kanseri olduğu iddiaları çıkan Ankaralı Turgut'un hastalığının KOAH olduğu açıklandı. KOAH nedir ve belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

ankarali-turgut_1335

İLK AÇIKLAMA

Şarkıcı Ankaralı Turgut'un KOAH rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Star TV’de yayınlanan Duymayan Kalmasın'ın haberine göre; 54 yaşındaki, Ankaralı Turgut olarak tanınan Turgut Karataş KOAH rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi altına alındı.

Ünlü şarkıcı şu açıklamayı yaptı: Daha önce de tedavi gördüm. Astım KOAH teşhisi konuldu. Nefes darlığı yaşıyorum. “Akciğer kanserinin kardeşi” diyorlar henüz tam bilgim yok. Şu an hastanede yatıyorum.

sfsdfsfsfsf

ANKARALI TURGUT KİMDİR?

1963 yılında Ankara doğumlu olan Ankaralı Turgut'un asıl adı Turgut Karataş'tır. Henüz 12 yaşındayken köy düğünlerinde darbuka çalarak başladığı kariyerinde büyük adımlar atması, aile üyerinin çoğunun da müzikle ilgilenmesinden ileri geliyor.

Askere gidene kadar müziğe devam eden Turgut, daha sonra bağlama da çalmaya başladı. Müzik piyasasında tanınması hareketli Ankara Türkülerini kendine has bir üslupta söyleyerek sergilemesiyle oldu. Büyük çıkış yakalayan Ankaralı Turgut daha sonra üç albümle geldi.

Farklı yollar deneyerek bu yolla Türk halkına kendini sevdiren Turgut, 1994 yılında İstanbul‘a gelir ve Tarkan‘ın Oynama Şıkıdım isimli eserini “ti”‘ye alarak profesyonel anlamda ilk albümünü yapar. Bu albümü reklamsız 300 bin satınca ardından Barış Manço‘nun “Oku Bakayım" şarkısını değiştirerek ikinci albüme imza atar.

1986 yılında evlendiği imam nikahı ile Hülya Sakar'la evlenen Turgut; eşinden 2006 yılında ayrılır. İlk eşinden 5 çocuğu bulunan Ankaralı Turgut, daha sonra Meltem Karataş ile evlenmiş ve bu evliliği de kısa süreli olarak 2 ay sonra noktalanır.

Albümleri

1996 – Tavla

1996 – Arabası Var

1996 – Döşiyelim Abi

1997 – Yakalarsam Tık Tık

1997 – Ne Yersin

1997 – Annene Diyecem

1997 – Sen Gittikten Sonra

1997 – Aganigi Naganigi

1997 – Vay Vay

1998 – Para

1998 – Dazır Duzur & Yapmazdın & Kaynana

1998 – Bak Hele

2012 – Kaymak Lazım

Rol Aldığı Yapımlar

2004- Omuz Omuza

2002- Reyting Hamdi

2000- Mezar Kurtları

1997- Umut Taciri

1986- Olacak O Kadar

595c80332269a23034b4c1f0

KOAH NEDİR?

‘Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’ isminin baş harflerinden oluşan kısaltılmış bir hastalık ismi olan KOAH uzmanlara göre dünyada en sık ölüme yol açan 4'üncü hastalıktır.

İlerleyici ve tam olarak geri dönüşümlü olmayan, buna karşılık önlenebilir ve tedavi edilebilir bir akciğer hastalığıdır. KOAH havayollarını daraltır, solunumu güçleştirir. Genellikle kronik bronşit ( fazla miktarda mukusun oluştuğu sürekli öksürük durumudur) ve amfizem ( Kana oksijen taşınmasını sağlayan hava keseciklerinde harabiyete neden olan bir hastalık )zemininde gelişen KOAH’da hastalar, öksürük ve balgamdan kısa mesafeli yürüyüşde bile oluşan nefes darlığına kadar değişik semptomlara sahiptirler.3 tip KOAH vardır.Bunlar;

HAFİF KOAH

Öksürük ve balgam vardır. Ağır bir iş yapıldığında veya hızlı yürüdüğünüzde nefes biraz sıkışabilir.

1428393410196

ORTA ŞİDDETTE KOAH

Öksürük, balgam ve nefes darlığının şiddeti biraz daha artmıştır. Ağır bir iş yaparken veya günlük işleri yaparken zorlanılır. Bir soğuk algınlığı veya akciğer enfeksiyonu geçirildiğinde iyileşme birkaç haftayı bulur.

AĞIR VEYA ÇOK AĞIR KOAH

Sürekli nefes darlığı vardır. Öksürük ve balgam sıktır. Enfeksiyondan geç iyileşme olur. Evde günlük işler yapılamaz hale gelir. Merdivenler çıkılamaz veya oda içinde dahi yürünemez hale gelir. Hastalar çok çabuk yorulur.

KOAH GELİŞİMİNE YOL AÇAN NEDENLER NELERDİR?

KOAH için en önemli risk faktörü sigara içimidir. Pipo, puro ve birçok ülkede yaygın olan tütün tüketiminin diğer yolları da risk faktörüdür. Sigaraya pasif maruziyet de solunumsal semptomlara ve KOAH gelişimine katkıda bulunur. KOAH’nin diğer kanıtlanmış nedenleri; iş yeri ortamındaki tozlar ve kimyasal maddeler (buhar, iritan maddeler, dumanlar) ve iyi havalanmayan evlerde yemek pişirme ve ısınma amacıyla kullanılan organik yakıtların (odun, tezek vb) yol açtığı iç ortam hava kirliliğidir.

149326

KOAH’NIN YAYGINLIĞI NEDİR?

WHO, tüm dünyada KOAH’nin en önemli dördüncü ölüm nedeni olduğunu tahmin etmektedir (koroner arter hastalığı, serebrovasküler hastalık, akut solunum yolu enfeksiyonundan sonra ve HIV/AIDS ile dördüncülüğü paylaşmaktadır). WHO’nun tahminlerine göre 2000 yılında KOAH nedeniyle dünyada 2.74 milyon kişi ölmüştür. Türkiye’de ise 5 milyon civarında KOAH’lı hasta bulunduğu ve her yıl bu hastalıktan 26 bin kişinin öldüğü tahmin edilmektedir.

KOAH' NIN BELİRTİLERİ

Nefes darlığı, öksürük, balgam çıkarma, göğüste tıkanma, hırıltılı solunum ve morarma gibi yakınmalara yol açar. Ancak bu yakınmalar ani başlayıp, kısa süren, gelip geçici bir şekilde olmayıp, aylarca, yıllarca devam eden ve giderek artan bir seyir gösterir.

KOAH TEDAVİSİ

KOAH tedavisinin iki ana amacı vardır. Birincisi hastalığın bulgularını düzeltmek ya da azaltmak, ikincisi ise hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaktır. Günümüzde KOAH’ı ortadan kaldıracak, tamamen düzeltecek bir tedavi seçeneği yoktur. Ancak sigaradan uzak durmak bu hastalığı çok büyük ölçüde önler.

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.