Trabzonspor deplasmanda Ankaragücü'nü Lewis Baker'la devirdi

Süper Lig'in 10. haftasının açılış maçında Ankaragücü'ne konuk olan Trabzonspor, zorlu deplasmanda 3 puanı tek golle aldı. Bordo-Mavililer'i galibiyete taşıyan isim Lewis Baker oldu. Karadeniz ekibi yeni hocası Abdullah Avcı yönetiminde 2'de 2 yaparken, Sarı-Lacivertliler bu hafta da galibiyetle tanışamadı.

Süper Lig'de 10. haftanın perdesi Ankaragücü-Trabzonspor maçıyla açıldı. Eryaman Stadı'ndaki maçı Mustafa Öğretmenoğlu yönettiği maçı Bordo-Mavililer 1-0 kazandı. Teknik direktörlüğe Abdullah Avcı'yı getirdikten sonra ilk maçında evinde BB Erzurumspor'u tek golle mağlup eden Trabzonspor, başkent deplasmanında da kazanarak seriyi 2 maça çıkardı.

Bordo-Mavililer'e galibiyeti getiren golü 45+1'de Lewis Baker frikikten attı. Avcı'yla 2'de 2 yapan Karadeniz ekibi puanını 12'ye çıkarırken, Ankaragücü 2 puanda kaldı. Trabzonspor 11. haftada Sivasspor'u ağırlarken, ligin dibine demir atan başkent ekibi Antalyaspor'a konuk olacak.

 Trabzonspor deplasmanda Ankaragücü'nü Lewis Baker'la devirdi

Süper Lig'in galibiyetsiz tek takımı konumundaki Ankaragücü'nde koronavirüs vakaları iyileşti ama bu kez de teknik direktör krizi yaşanıyor. 3-1'lik Göztepe mağlubiyeti sonrası Fuat Çapa'yla yollarını ayıran başkent ekibinin başında sahaya teknik sorumlu olarak Mustafa Balcı çıktı.

ANKARAGÜCÜ: Friedrich, Kitsiou, Pazdan, Sarlija, Pinto, Atakan, Voca, Alper Potuk, Saba, Orkan Çınar, Börven

TRABZONSPOR: Uğurcan, Pereira, Hugo, Edgar, Marlon, A. Parmak, L. Baker, A. Ömür, Nwakaeme, Ekuban, Afobe 

MAÇ ÖNCESİ TESİSTE KURBAN KESİLDİ

MKE Ankaragücü, karşılaşmada önce tesislerinde kurban kesti. Beştepe Tesisleri'nde yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcuların katılımıyla kurban kesilerek dualar edildi. Sarı-Lacivertliler bu sezon ligde oynadığı 7 maçın 5'ini kaybedip 2'sinde berabere kalmıştı.

BAKER 90'A TAKTI

Abdullah Avcı'nın "takım savunması"yle Ankaragücü'nün katı defansif anlayışı bir araya geline iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. Ev sahibi ilk yarı boyunca yalnızca 1 şut çekebildi. İki takım da 45 dakikayı isabetli şut kaydedemeden geçti. 45'te Abdülkadir Ömür ceza sahasının biraz önünde faulle durduruldu. Frikikte topun başına geçen Lewis Baker, 45+1'de Trabzonspor'u 0-1 öne geçiren golü attı. İngiliz orta saha oyuncusundan jeneriklik bir frikik golüydü!

Trabzonspor deplasmanda Ankaragücü'nü Lewis Baker'la devirdi - Resim : 2

Temposuz bir futbol oynanan maçta 2. yarıda da tablo değişmedi. Trabzonspor skoru korumaya, Ankaragücü ise gücü yettiği kadar saldırmaya çalıştı. Maç boyu 8 şut çeken başkent ekibi maçı ciddi bir tehlike oluşturamadan tamamladı. Bordo-Mavililer'in kaleyi bulan tek şutu ise gol oldu.

Trabzonspor kaptanı Joao Pereira'ya 90'da 2. sarıdan kırmızı kart çıktı. 35 yaşındaki sağ bek, 71'de olduğu gibi son dakikada da hakeme itirazdan kart gördü. Portekizli, Süper Lig kariyerinde ilk kez kızardı.

Trabzonspor deplasmanda Ankaragücü'nü Lewis Baker'la devirdi - Resim : 3

Trabzonspor deplasmanda Ankaragücü'nü Lewis Baker'la devirdi ile ilgili etiketler Ankaragücü Trabzonspor Abdullah Avcı Lewis Baker
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.