Ankaragücü formasında İmalat-ı Harbiye nedir? İmalat-ı Harbiye ne demek?

Ankaragücü'nün yeni sezon formasında yer alan İmalat-ı Harbiye yazısının ne odluğu taraftarlardan tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, İmalat-ı Harbiye nedir? İmalat-ı Harbiye ne demek? İşte detaylar…

2020-2021 sezonunda Ankaragücü iç ve dış saha formalarını kamuoyu ile paylaştı. Taraftarlar yeni sezon formalarına yoğun ilgi gösterirken İmalat-ı Harbiye yazısı dikkatlerden kaçmadı. Formadaki İmalat-ı Harbiye yazısı merak konusu oldu.

İMALAT-I HARBİYE NEDİR? İMALAT-I HARBİYE NE DEMEK?

Osmanlı’ya savaş malzemeleri üretmesi için kurulan bir endüstriydi. Burada çalışan binlerce işçi Zeytinburnu, Tophane, Kırkağaç ve Bakırköy’de harıl harıl ordunun ihtiyaçlarını gideriyordu. Tophane Fabrikaları olarak da bilinen bu grup, Osmanlı'nın silah ve mühimmatını üretmekle görevliydi.

Ankaragücü formasında İmalat-ı Harbiye nedir? İmalat-ı Harbiye ne demek? ile ilgili etiketler Ankaragücü İmalat-ı Harbiye
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.