Ankara'dan sonra İstanbul ve İzmir'de de halk ekmek 3 TL

Ankara’nın ardından İstanbul ve İzmir’de de halk ekmek fiyatlarına zam geleceği öğrenildi. Konuya ilişkin olarak iki ildeki yetkililerden alınan son bilgilere göre; artan maliyetler gerekçesiyle fiyatlarda artışa gidileceği kaydedildi.

Vatandaşlar tarafından uygun fiyat gerekçesiyle çok sık olarak tercih edilen halk ekmeğe, 3 büyükşehirde de zam yapıldı. İlk olarak Ankara'da yapılan halk ekmek zammı, İstanbul ve İzmir'e de geldi.

Ankara Halk Ekmek tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, başkentte 2 TL'den satılan ekmeğin fiyatının bundan böyle 3 TL olacağı belirtildi. Ankara'da alınan yüzde 50 zam kararının ardından İstanbul ve İzmir'de de halk ekmek fiyatının artacağı öğrenildi.

HALK EKMEK 3 TL

İBB şirketi Halk Ekmek A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, 2 TL'lik normal ekmek fiyatını 3 TL’ye çıkardıklarını söyledi.

Ankara'dan sonra İstanbul ve İzmir'de de halk ekmek 3 TL

İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, "2 TL'ye dayanılacak gibi değildi. 3-4 aydır ekmeği zararına satıyorduk. Fırıncıların 210 gram ekmeği 5 TL'ye sattığı piyasada, 250 gramlık normal ekmeğimizin fiyatını 3 TL'ye çıkardık. Üzgünüz ama başka çaremiz kalmadı. Üretimin sürekliliği, kurumun yaşaması için fiyat düzenlemesi kaçınılmaz oldu" ifadelerine yer verdi.

İZMİR’DE DE HALK EKMEĞE ZAM

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Halk Ekmek'in fiyatı 2,50 TL'den 3 TL'ye yükseldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmirliye ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için üretip, Halk Ekmek büfelerinde kar gözetmeden sattığımız ekmek fiyatında aşırı artan maliyetler nedeniyle düzenleme yapmak zorunda kaldık. 08 Ağustos 2022 Pazartesi gününden itibaren ekmeğimizin fiyatı 2,5 lira yerine 3 lira olacaktır." ifadeleri yer aldı.

Ankara'dan sonra İstanbul ve İzmir'de de halk ekmek 3 TL ile ilgili etiketler İstanbul İzmir Ankara halk ekmek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.