Ankara'dan Rusya'ya kritik ziyaret!

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı sonrası yeni durumu görüşmek için yarın Rusya'ya gidecek olan Türk heyetinin gündemindeki en önemli başlıkların Rusya'nın pozisyonu ve Suriye hava sahasının kullanımı olduğu belirtildi. Türkiye ve Rusya'nın heyetleri yarın saat 12.00'de Moskova'da bir araya gelecek.

Hürriyet'ten Uğur Ergan ile Nuray Babacan'ın haberine göre, yarın Rusya'ya gidecek olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın gündemindeki en önemli başlıkların 'Rusya'nın pozisyonu ve Suriye hava sahasının kullanımı' olması bekleniyor.

Habere göre Ankara, hem Fırat'ın doğusunda nokta operasyonlar, hem de güneydoğuda DEAŞ unsurlarını ortadan kaldırmada Suriye hava sahasının kullanımının son derece önemli olduğu görüşünde.

ABD'nin denetiminde olan hava sahasının kullanım izni, çekilme sonrası Suriye'ye geçmiş olacak. Bu durumda hava sahası korunmasının Rusya tarafından sağlanacağına kesin gözle bakılıyor. Türk tarafının planları arasında, Türkiye sınırına 300-350 kilometre uzaklıkta bulunan DEAŞ unsurlarının imhasında hava sahası ile ABD'nin boşaltacağı bazı üslerin de kullanımının bulunduğu bildirildi.

Ankara'dan Rusya'ya kritik ziyaret! ile ilgili etiketler Rusya Suriye Mevlüt Çavuşoğlu Hakan Fidan Hulusi Akar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.