Ankara'da MİT ve Emniyet'ten flaş operasyon

Ankara'da MİT ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonda, Savunma Sanayii Başkanlığı çalışanları ile çıkar ilişkisinde bulundukları tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü savunma sanayi sektöründe yasa dışı ilişkilerde bulundukları belirlenen bir gruba yönelik operasyon yapıldı.

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ile birlikte yürütülen operasyon kapsamında SSB çalışanları ile aralarında çıkar ilişkisi bulunduğu tespit edilen ve içlerinde eski proje müdürünün de yer aldığı şirket temsilcilerinden oluşan 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

MİT İLE EMNİYET 1 YIL BOYUNCA TAKİP ETTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın savunma sanayine yönelik koruyucu, önleyici istihbarat operasyonları kapsamında rüşvet karşılığında ihaleye fesat karıştırdıkları tespit edilen şahıslar hakkında soruşturma başlatıldı. MİT ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü 1 yıl süren çalışma ile savunma sanayi görevlilerinin ihale, proje, tedarik ve maliyet fiyatlama bilgilerini savunama sektöründe faaliyete gösteren yabancı firma temsilciliği yapan kişilere aktardıkları, karşılığında maddi kazanç sağladıkları tespit edildi. Şirket yetkililerinin ise temsilciliğini yaptıkları yabancı firmalarla paylaştıkları, ihale ve projelerde avantaj sağladıkları tespit edildi.

OPERASYONDA YÜKSEK MİKTARDA DÖVİZ BULUNDU

Söz konusu şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda yüksek miktarda döviz ele geçirilirken dijital materyallerine de inceleme amacıyla el konuldu. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında aralarında eski proje müdürünün de bulunduğu toplam 6 kişi gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "MİT ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından savunma sanayii sektöründe yasadışı ilişkilere bulaştıkları tespit edilen bir gruba yönelik operasyon gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile koordine yürütülen operasyonda SSB çalışanları ile çıkar ilişkisinde bulundukları şirket temsilcilerinden oluşan 6 kişi gözaltına alındı" ifadelerine yer verildi.

Ankara'da MİT ve Emniyet'ten flaş operasyon ile ilgili etiketler Ankara Savunma Sanayi Başkanlığı Operasyon MİT çıkar ilişkisi 6 gözaltı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.