Ankara'da 'ışıklar yanıyor' provokasyonu

Anayasa Mahkemesi eski Başkanvekili ve mevcut üyesi olan Engin Yıldırım sosyal medya hesabından çok tartışmalı bir mesaj paylaştı. Anayasa Mahkemesi'nin ışıklarının yandığı bir fotoğrafını "ışıklar yanıyor" mesajı ile paylaşan Yıldırım'ın, darbe ve muhtıra günlerini çağrıştıran mesajına ilk tepkiyi İçişleri Bakanlığı verdi. AK Parti ve MHP'den sert tepki gören Engin Yıldırım ikinci bir açıklama ile yanlış anlaşıldığını ima etti.

Türkiye Anayasa Mahkemesi Eski Başkanvekili ve mevcut üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medya hesabından AYM'nin fotoğrafıyla birlikte paylaştığı, "Işıklar yanıyor" mesajını konuşuyor.

Ankara'da 'ışıklar yanıyor' provokasyonu

Türkiye'nin demokrasi tarihinde askeri darbe ve muhtıra sinyali olarak kullanılan "Işıklar yanıyor" ifadesini sosyal medyadan paylaşan Yıldırım'a ilk tepki İçişleri Bakanlığı'ndan geldi.

İçişleri, Yıldırım'ın bu paylaşımına "Işıklarımız hiç sönmüyor" mesajı ve bakanlığın ışıklar içindeki fotoğrafı ile yanıt verdi. 

Ankara'da 'ışıklar yanıyor' provokasyonu - Resim : 2

Sanayi ve teknoloji bakanı Mustafa Varank ise provokatif ve darbe iması taşıyan tweete "AYM üyeleri arasında belli ki vesayet özlemi çekenler var. Kimse merak etmesin; milletimiz feraset sahibidir, lüzumsuz ışıkları söndürmeyi iyi bilir." sözleri ile tepki verdi. 

Ankara'da 'ışıklar yanıyor' provokasyonu - Resim : 3

AK Parti'den ilk tepki ise Meclis Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi. Yıldırım için trol nitelemesinde bulunan Turan, "Bu saçma ve ucuz trollüğe önce AYM Başkanı ve diğer AYM üyeleri dur demelidir! AYM üyesi olmuş birinden devlet adabı, yargıç ağırlığı ve ciddiyeti beklemek hakkımız! Bı imalı ifadenin ne demek olduğunu bilmiyor muyuz?! Bu ne saçmalık, kendinize gelin!" uyarısı yaptı. 

Ankara'da 'ışıklar yanıyor' provokasyonu - Resim : 4

Turan'ın ardından MHP Grup Başkanı Muhammed Levent Bülbül ise Engin Yıldırım'a "Anayasa Mahkemesi Eski Başkanvekili ve mevcut üyesi Engin Yıldırım, AYM'nin fotosunu paylaşıp, "Işıklar yanıyor" diye twit atıyor. Demokrasi tarihimizde askeri darbe sinyali olarak kullanılan bu cümle tesadüfen kullanılmamıştır. Bu cesaretin kaynağının hukuk olmadığı mutlaktır. Sinsi mesajlarla Türkiye'yi tehdit edenlere her zaman her yer yerde HODRİ MEYDAN diyoruz." sözleri ile yanıt verdi. 

Ankara'da 'ışıklar yanıyor' provokasyonu - Resim : 5

AYM üyesi Engin Yıldırım darbe iması olarak yorumlanan mesajına gelen tepkiler üzerine "Işıklar yanıyor" derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" diye bir açıklama yaptı. 

Ankara'da 'ışıklar yanıyor' provokasyonu - Resim : 6

Yıldırım artan tepkiler karşısında attığı iki tweeti silip yerine ikinci mesajındaki açıklamasını daha da açtığı yeni bir mesaj paylaştı. Engin Yıldırım 3. mesajında şunları söyledi:

"Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir."

Ankara'da 'ışıklar yanıyor' provokasyonu - Resim : 7

Muhalif medyada İstinaf Mahkemesi'nin AYM'nin Enis Berberoğlu kararına karşı yeniden yargılamaya gerek olmadığına ilişkin hükmüne tepki olarak nitelendirdiği mesajın sahibi olan Prof. Dr. Engin Yıldırım, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2010 yılında AYM'ye atanmıştı.

 

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.