Ankara'da 'imam maaşı' tartışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bel-Pa Şirketi bünyesinde çalışan 8 imamın maaşı düşürüldü. Konuyu Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında gündeme getiren AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan duruma tepki gösterdi. Maaşların 600 lira düştüğünü ifade eden Burhan, bu yanlıştan vazgeçilmesini talep etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantının üçüncü oturumunda söz alan AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, Bel-Pa bünyesinde çalışan imamların geçen seneye oranla maaşlarında önemli bir düşüş olduğunu söyledi.

Geçen yıldan bu yana imam maaşlarında 600 liralık düşüş meydana geldiğini ifade eden Sinan Burhan bu yanlıştan vazgeçilmesi gerektiğini talep etti.

8 İMAMIN MAAŞI 4 BİN LİRAFAN 3 BİN 400 LİRAYA DÜŞTÜ

Bel-Pa bünyesinde görevini icra eden 8 imamın maaşının düşürüldüğünü öğrenince üzüldüğünü kaydeden Sinan Burhan, geçen sene 4 bin lira maaş alan imamların maaşlarının bu yıl 3 bin 400 liraya düştüğünü belirtti.

Öğretmenlerin ya da itfaiye çalışanlarının da maaşı düşük olsaydı bunu da dile getireceğini söyleyen AK Parti'li Meclis Üyesi Sinan Burhan, bu uygulamanın yanlış olduğunu ve bu yanlıştan vazgeçilmesini talep etti.

"MANSUR BEY BİLGİ SAHİBİ Mİ?"

Alınan bu kararın siyasi mi yoksa ideolojik bir karar olup olmadığını sorgulayan Burhan, "Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni dönemde bu şekilde mi yönetilecektir, Mansur Bey bu konuda bilgi sahibi midir?” sorularını yöneltti.

MANSUR YAVAŞ'TAN HENÜZ BİR AÇIKLAMA GELMEDİ

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

Yavaş, son olarak Ankara'da yaşanan kar yağışı sonrasında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Ankaralılarda özür dilemişti.

Ankara'da 'imam maaşı' tartışması ile ilgili etiketler Ankara İmam maaş Mansur Yavaş büyükşehir belediyesi sinan burhan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.