Ankara'da Downburst ve Süper Hücre Görüldü! Downburst ve Süper Hücre Nedir? Nasıl Oluşur?

Ankara'yı vuran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. 11 Haziran 2022 Cumartesi günü Ankara'nın pek çok yerinde downburst hava olayı görüldü. İki hava kütlesinin çarpışarak aşağı yönlü hareket ederek tıpkı bir bomba gibi yıkım meydana getirmesiyle oluşan downburst bugün Ankara semalarında görüldü. Öte yandan Süper hücre yağışı adı verilen hava olayı da meydana geldi. Peki downburst nedir, süper hücre yağışı ne demektir?

Downburst nedir, süper hücre yağışı ne anlama geliyor soruları merak ediliyor. 11 Haziran 2022 Cumartesi günü Ankara'da yaşanan şiddetli sağanak yağış sırasında downburst hava olayı görüldü. Birçok fırtına ve yıkıcı hava olayından daha sert bir yıkıcılığa neden olan downburst Ankara'da korkutucu görüntüler oluşmasına neden oldu.

DOWNBURST NEDİR, NASIL OLUŞUR?

Downburst hava olayının Ankara'da görülmesi sonrası "Downburst nedir, downburst nasıl oluşur?" soruları merak konusu oldu. Bu yıkıcı doğa olayında meydana gelen rüzgarları yıkıcı hale getiren olay, aniden yükselerek yukarıdaki soğuk havanın etkisiyle ağırlaşan nemli havanın yüksek bir basınç altında yere inermesi ve bu inme sırasında adeta bir namludan geçercesine yuvarlanarak gelmesidir. Yuvarlanarak gelen hava gittikçe sıkışır ve sıkıştıkça da hızlanır.

SÜPER HÜCRE YAĞIŞI NEDİR?

Süper hücre yağışı aslında nadir olarak görülen bir hava oalyıdır. Ancak bugün Ankara semalarında görülen Süper hücre yağışı sonrası vatandaşlar da konuyla ilgili araştırmalara başlad. Süper hücre, atmosferin yukarı seviyelerindeki açısal rüzgâr yön değişiminin fazla olduğu aşırı termodinamik kararsızlığa bağlı olarak dikey rüzgârların fazla olduğu bölgelerde ortaya olan kuvvetli bir oraj biçimidir.,

 

 

Ankara'da Downburst ve Süper Hücre Görüldü! Downburst ve Süper Hücre Nedir? Nasıl Oluşur? ile ilgili etiketler downburst nedir downburst hava oalyı süper hücre yağışı süper hücre
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.