Ankara'da deprem mi oldu? Kaç büyüklüğünde?

Ankara'da deprem mi oldu? Sabahın erken saatlerinde Ankara'nın Mamak ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında, vatandaşlar depremin büyüklüğünü araştırmaya başladı. AFAD'ın açıklamasına göre Mamak ilçesinde 3.0 şiddetinde meydana gelen deprem, kısa süreli paniğe yol açıyor. İşte Ankara'da deprem mi oldu? Kaç büyüklüğünde? Sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

Ankara'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre sabah 05.07 saatlerinde Ankara'da merkez üssü Mamak olan bir deprem meydana geldi. Depremi hissedenler ve sosyal medyada haberi alan vatandaşlar, internette araştırma yapmaya başladı. Ankara'nın yanısıra Denizli'nin Çardak ilçesinde 3.9 büyüklüğünde yeni bir depremin hissedildiği gelen bilgiler arasında yer alıyor. İşte nkara'da deprem mi oldu? Kaç büyüklüğünde? Sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

AFAD, merkez üssü Mamak olan depremin 3.0 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.4 olarak açıkladı. Yerin 7,4 kilometre altına meydana gelen depremin çevre ilçelerden de hissedildiği belirtildi.

AFAD'ın açıklamasına göre sabah 07.37'de de merkez üssü Denizli- Çardak olan bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 3,7 olarak açıkladı.

DEPREM NEDİR?

Yer altındaki çatlamalar ve kırılmalar nedeniyle oluşan hareketlerin yer yüzeyini sarsmasına deprem denir.

Deprem çok kısa süre devam eden yerden gelen uğultu ve gürültüyle birlikte azdan çoğa doğru yükselen bir sarsıntı ile kendisini hissettirir. Büyük depremlerin öncesi ve sonrasında da depremler olur. Büyük depremlerden önce gerçekleşen, şiddetli olmayan depremlere 'öncü depremler' denir. Şiddetli depremlerin ardından olan depremlere de 'artçı depremler' denir. Bu depremler uzun bir süre devam eder ve büyük depremle kırılmış yer altı tabakalarının iyice yerleşmesini sağlar.

Yeryüzünde depreme daha hassas bölgeler vardır. Önceden kırılmış bölgeler, büyük yer altı boşlukları ve tuz kaynaklarının olduğu araziler bu hassas bölgeler arasındadır. Yurdumuzun büyük bir kısmı deprem tehlikesi altındadır. Yurdumuzu deprem tehlikesine göre 4 bölgeye ayırabiliriz. Buna göre, 4 üncü derece deprem bölgesi tehlikenin en az olduğu bölge iken, 3 üncü derecede bu tehlike biraz daha fazladır. 2 inci derece deprem bölgelerinde deprem tehlikesi ise 3 üncü dereceden daha fazladır. Ancak, en fazla deprem riski taşıyan bölgeler 1 inci derece deprem bölgeleridir.

Ankara'da deprem mi oldu? Kaç büyüklüğünde? ile ilgili etiketler Ankara AFAD deprem Mamak Kandilli Rasathanesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.