Ankara'da dehşete düşüren görüntü!

Ankara bu akşam ilginç ve aynı oranda da korkutan bir doğa olayına tanık oldu. Cep telefonu ile kaydedilen görüntülerde Ankara semalarında bir bulut kümesinde peş peşe şimşekler çaktığı görülüyor. Gökyüzünü aydınlatan bu şimşek çakmaları sırasında bulutların arasında bir dal parçasına benzeyen bir şekil gözleniyor. Yaşanan doğa olayı sırasında buna tanık olan insanların korkuları ise çığlık sesleri ile videoya yansıyor... İşte o doğa olayanın yaşandığı anlar...

Twitter'da NASA Türkiye adlı hesabın paylaştığı bilgiye göre, Ankara'da görülen bu doğa olayının bilimsel adı 'Oraj' 

NASA Türkiye bu doğal olayı ile ilgili paylaşımlarında şu bilgileri veriyor:

"Ankara'da yerden küçük bir kısmı görülen Oraj sırasında yıldırım aşağı doğru ilerlerken bulutların üzerinde de sıra dışı bir olay gerçekleşiyor. "Geçici parlak olaylar" diye adlandırılan bu olaylar ilk olarak 1989 yılında şans eseri keşfedilmiştir.

Ankara'da dehşete düşüren görüntü!

Gök gürültülü fırtına (orajlar) doğadaki en etkileyici olaylardan biridir yerden görebildiklerimiz orajların yalnızca bir kısmıdır. Bu görüntü şimşeğin elektromanyetik atımı nedeniyle oluşur. insan gözünün fark edemeyeceği hızda, 1 milisaniyeden daha kısa sürede oluşurlar"

 

Ankara'da dehşete düşüren görüntü! ile ilgili etiketler Ankara şimşek doğa olayı korku

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.