Ankara ve Antalya'da fuhuş operasyonu!

Antalya’da sundukları cazip teklifler ile Kırgızistan ve Özbekistan uyruklu kadınları kandırıp pasaportlarına el koyarak fuhuşa zorlayan çete, jandarmanın düzenlediği baskınla çökertildi. Zorla fuhuşa sürüklenen 4'ü Kırgızistan, 8'i Özbekistan uyruklu 12 kadın kurtarıldı. Başkent'te ise ekonomik olarak zor durumda kalan çaresiz durumdaki kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 1'i kadın 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

'BOL PARA KAZANMA' VAADİNE İNANDILAR

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı İnsan Ticareti Mücadele Şube Müdürlüğü, turizm beldesi Side'de yurtdışından getirilen kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Ankara ve Antalya'da fuhuş operasyonu!

Jandarma güzel bir ortam, iyi iş imkânı, çok para kazanma ve tüm ihtiyaçları karşılanma vaadiyle yurda getirilen kadınların, borçlandırılıp fuhşa zorlandıklarını belirledi. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı önderliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında geçen 12 Ekim günü ilk operasyon için düğmeye basıldı. Gerçekleştirilen 3 operasyonda, Ö.Ş., İ.F., O.S. ve S.F. adlı şahıslar yakalandı. Zanlıların fuhşa zorladığı Kırgızistan uyruklu 4 kadın kurtarılırken, adliyeye sevk edilen 4 şüpheli ise, 'insan ticareti' ve 'fuhuş için yer sağlamak' suçlarından tutuklandı.

Ankara ve Antalya'da fuhuş operasyonu! - Resim : 2

Aynı operasyon kapsamında jandarma ekipleri, Kırgızistan uyruklu R.A. ile M.A., H.Ö., E.K., A.G. ve F.Y.'nin de 'insan ticareti' ve 'fuhuş için yer sağlama' suçlarının olduğunu belirledi. Zanlılara yönelik geçen çarşamba günü, Side ile Manavgat'ta 5 adrese eşzamanlı operasyon yapıldı. 6 şüpheli baskında yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların fuhşa ittiği Özbekistan uyruklu 8 kadın kurtarıldı. Sınır dışı edilmek üzere kadınlar, Antalya İl Göç İdaresi'ne gönderildi. Jandarmada sorguları tamamlanan 6 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

BAŞKENT'TE, KADINLARA ZORLA FUHUŞ YAPTIRAN 8 KİŞİ ADLİYEDE

Öte yandan Başkent'te, ekonomik olarak zor durumda kalan çaresiz durumdaki kadınlara, özel dizayn edilen dairelerde zorla fuhuş yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 1'i kadın 8 şüpheli mahkemeye sevk edildi.

Ankara ve Antalya'da fuhuş operasyonu! - Resim : 3

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ortak çalışmalarda, kadınları zorla fuhuşa sürükleyen çete tespit edildi. Yaklaşık 6 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu, çete üyelerinin il merkezinde gizlendiği adreslere şafak vakti eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Ankara ve Antalya'da fuhuş operasyonu! - Resim : 4

Operasyon sonucu Y.B. isimli kadın ile beraber E.K, E.D, E.G, M.B, O.D, O.K. ve S.B. gözaltına alındı. Zanlıların, ailevi problemleri bulunan veya ekonomik olarak zor durumdaki çaresiz kadınların çıplak görüntü ve fotoğraflarını çekerek şantajla fuhuşa sürüklediği belirlendi. Emniyet merkezinde işlemleri tamamlanan 8 kişi, hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından 'insan ticareti' ve 'fuhşa teşvik etmek, bunun yolunu kolaylaştırmak ya da fuhuş için aracılık etmek veya yer temin etmek' suçlarından adliyeye sevk edildi.

DHA

Ankara ve Antalya'da fuhuş operasyonu! ile ilgili etiketler Fuhuş Ankara Manavgat fuhus cetesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.