Ankara Valiliği'nden 'Hayır'cılara müdahale açıklaması...

Ankara Valiliği, "Hayır'cılara müdahale" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Ankara Valiliği, Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı olarak bildiri dağıtan şahıslara müdahale edilmesi olayına ilişkin basın açıklaması yaptı.

24.03.2017 Cuma günü ilimiz Altındağ ilçesi Ulus Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı etrafında bildiri dağıtıldığı ihbarı üzerine, güvenlik güçleri belirtilen adrese gitmiş ve bazı şahısların bildiri dağıttıklarını tespit etmiştir.

Görevliler tarafından, bildiri dağıtan şahıslara YSK’nın 109 sayılı kararına istinaden bildiri dağıtamayacakları belirtilerek bu etkinliklere son vermeleri istenmiştir.

GRUBUN İÇİNDEKİ ŞAHIS PROVOKE ETTİ

Ancak, grubun içerisinde bulunan ve grupla birlikte hareket eden, TMMOB üyesi olduğu tespit edilen N. K. K. isimli şahıs, “Bildiri dağıtamazsın, problem de yapamazsın, ‘Hayır’ı dağıtamazsın, ‘Evet’ dağıtacaksan dağıtabilirsin.” şeklinde ifadeler kullanarak olayı provoke etmeye çalışmıştır.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

Söz konusu şahıs bu ifadeleri kullanırken, yanında bulunan diğer şahıslar tarafından ifadeleri telefonla kaydedilmiştir. Bu kayıtların, sosyal medya, yazılı ve görsel yayın organlarında paylaşılarak “polis” tarafından söylenmiş gibi gösterildiği anlaşılmıştır.

AMAÇ VATANDAŞLAR ARASINDA HUZURSUZLUK ÇIKARMAK

Gerçeği yansıtmayan bu tür asılsız haberler, 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek halk oylaması öncesinde, vatandaşlarımız arasında huzursuzluk çıkararak emniyet güçlerimizi yıpratmak amacını taşıdığı düşünülmektedir.

Vatandaşlarımızın bu tür, provokatif eylem ve haberlere itibar etmemesinin ve güvenlik güçleri tarafından yapılacak uyarılara uyulmasının, kamu düzeni ve güvenliğini sağlama açısından önemli olduğu değerlendirilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Olaya ilişkin görüntü kaydı ektedir.

Ankara Valiliği'nden 'Hayır'cılara müdahale açıklaması... ile ilgili etiketler Ankara müdahale bildiri hayır
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.