Ankara Üniversitesi'nin düzenlediği 'Yunanca Günü' kutlaması iptal!

Ankara Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen "Dünya Yunanca Günü" kutlaması tepki çekti. Gelen tepkilerin ardından etkinliğin iptal edildiği duyuruldu.

Ankara Üniversitesi'nin Yunanistan'ın "Yunanca" gününü kutlama etkinliği düzenleyeceğini duyurması tepkilere neden oldu.

Ankara Üniversitesi’nden yapılan açıklamada söz konusu etkinlik iptal edildi.

Açıklamada “Bilimsel bir faaliyet olarak programlanan Dünya Yunanca Günü etkinliği, amacını aşan bir algılamaya sebep olduğundan iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Devlet üniversiteleri ev sahipliğinde "Dünya Yunanca Günü" kutlanması kararlaştırılmıştı. Ankara Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Üniversitemiz ev sahipliğinde, İstanbul Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle, Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’nin katkılarıyla 09 Şubat 2021 Salı günü saat:14.00’de internet ortamında “Dünya Yunanca Günü” etkinliği gerçekleştirilecektir."

İstanbul ve Trakya Üniversiteleri işbirliğiyle düzenlenen Dünya Yunanca Günü etkinliği büyük tepki çekmişti.

Çevrim içi yapılacak toplantıda Ankara Üniversitesi DTCF Dekanı Prof. Dr. Levent Kayapınar, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi İoannis Gigourtsis, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın katılması hedefleniyordu.

Etkinlik, özellikle Batı Trakya Türkleri tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Batı Trakya Türkleri, azınlık olarak yaşadıkları Yunanistan da birçok haksız uygulamaya ve baskıya maruz kalırken yapılan etkinlik tartışmalara neden olmuştu.

Ankara Üniversitesi'nin düzenlediği 'Yunanca Günü' kutlaması iptal! ile ilgili etiketler Ankara Üniversitesi Yunanca enkinlik iptal
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.