Ankara Üniversitesi'nde gerginlik! TOMA kampüse girdi, CHP'liler bariyeri devirdi

Sabah saatlerinden itibaren KHK ile ihraç edilen akademisyenlere destek olmak için Ankara Üniversitesi'ne gelen sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve akademisyenlere polis müdahale etti. Polis, Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'ne TOMA ile girdi.

İhraç edilen akademisyenlere destek olmak amacıyla aralarında sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve akademisyenlerin olduğu topluluk sabah saatlerinden itibaren Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'ne geldiler. Polis sabah erken saatlerden itibaren bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken hem yerleşke hem de yerleşkenin karşısındaki yol ve sokakların girişini kapattı.

au1

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sivil İnsiyatif saat 12.30'da Cebeci Kampüsü'nde toplanarak destek eylemi için çağrıda bulunmuştu. Yerleşke girişine gelenlere polis müdahale etti. Şu ana kadar 5 kişiyi gözaltına aldı.

Üniversiteye girişte herkes tek tek kimlik kontrolüyle içeri alınırken; birçok doktora tezi öğrencisinin ise yerleşkeye alınmadığı dikkat çekiyor.

au2

HOCALAR DA İÇERDE EYLEM YAPIYOR

72 öğretim üyesi ihracıyla akademisyen ihraç listesinde ilk sırada yer alan Ankara Üniversitesinde bazı hocaların da odalarını boşaltmayarak, eylem yaptığı, KHK'yi protesto ettiği belirtildi.

au3

CHP GRUBU DA GAZLANDI... TOMA KAMPÜSE GİRDİ

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesindeki akademisyenlere destek eylemine CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri de geldi.

au5

CHP'LİLER BARİYERİ DEVİRDİ

Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Zeynep Altınok, Veli Ağbaba, Yasemin Öney Cankurtaran ile İstanbul Milletvekili Prof. Sencer Ayata ve bazı milletvekilleri de yerleşkeye girmek istedi.

Ancak polis CHP'lileri yerleşkeye almak istemeyince büyük tartışma yaşandı. Partililer polis bariyerini devirerek içeri girdiler.

Bu sırada polis gazla müdahalede bulundu. Olayların büyümesinin ardından polis de kampüsün içine girdi.

İki TOMA ile birlikte kampüse giren polis burada yoğun önlem aldı.

au6

CÜBBELERİ ÇIKARDILAR

Bu sırada okulun içindeki öğretim görevlileri de yerleşke girişine gelerek cübbelerini çıkartıp yere koyarak polisi protesto ettiler.

au7

Bu sırada polis İletişim Fakültesi'ne girerek kendilerine taş attığını iddia ettiği bir hoca, Hakan Yüksel ile asistanı Mehmet Yıldırım'ı gözaltına aldı.

Polisin yerleşkede sıktığı gazdan öğrenciler ve basın mensupları da etkilendi.

Ankara Üniversitesi'nde gerginlik! TOMA kampüse girdi, CHP'liler bariyeri devirdi ile ilgili etiketler Ankara Üniversitesi cebeci
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.