Ankara merkezli 52 ilde FETÖ operasyonu: 125 kişi hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 2 soruşturma için toplam 52 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Dışişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki yapılanmalara yönelik başlatılan operasyonlarda 125 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dışişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki FETÖ yapılanmasına yönelik iki operasyon başlattı. Operasyonlarda toplam 125 şüpheli için gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Dışişleri teşkilatı bünyesinde çalışırken FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile üyelik veya irtibatları nedeniyle meslekten çıkarılan, bir kısmı meslek memurluğu, konsolosluk ve ihtisas memurluğu yazılı sınavları öncesinde soruları aldıklarına dair deliller bulunan 29 şüpheli hakkında Ankara merkezli 15 ilde, gözaltı kararı verilmiştir" denildi

Ankara'da başlatılan diğer operasyonda ise, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Jandarma Genel Komutanlığı "mahrem hizmetler" yapılanmasında yer aldıkları tespit edilen; daha önce görevden uzaklaştırılan 18 astsubay ile ilişiği kesilen 78 askeri öğrenci olmak üzere toplam 96 şüpheli hakkında Ankara merkezli 37 ilde, gözaltı kararı verildi.

Ankara merkezli 52 ilde FETÖ operasyonu: 125 kişi hakkında gözaltı kararı ile ilgili etiketler Ankara FETÖ Operasyon Gözaltı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.