Ankara Kuşu'na "FETÖ propagandası yapmak"tan dava açıldı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Kuşu isimli sosyal medya hesabının kullanıcısı olan Oktay Yaşar hakkında "FETÖ propagandası yapmak" suçlaması ile dava açtı. Mahkemece kabul edilen iddianamede Yaşar hakkında, terör örgütü üyeliğinden dava açmaya yeter delil elde edilemediği belirtildi.

Ankara Başsavcılığı, sosyal medyada “Ankara Kuşu” adlı hesabın sahibi Oktay Yaşar hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesindeki detaylar ortaya çıktı. 

FETÖ ELEBAŞINI MAĞDUR GÖSTERMEYE ÇALIŞTI

İddianamede Oktay Yaşar'ın bu paylaşımlarla FETÖ elebaşı Gülen'i mağdur göstermeye çalıştığı, eylemlerini de meşru göstermek amacı içeren beyanlar olduğu tespiti yapıldı. Şüpheli Oktay Yaşar’ın şu aşamada silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, terör örgütü propagandası yaptığının belirtildiği iddianamede “Birden farklı tarihte zincirleme olarak yapmış olduğu sosyal medya paylaşımları ile terör örgütü propagandası yaptığının sabit olduğu, her ne kadar şüphelinin üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği görülse de terör Örgütü liderini mağdur göstermeye çalışan ve bu örgütü ile liderinin eylemlerini meşru göstermek amacı içeren propaganda konusu paylaşımları sebebiyle üzerine atılı suç ile ilgili olarak hakkında kamu davası açmaya yeter şüphenin oluştuğu anlaşılmıştır” denildi.

İddianamede davaya konu olan, Oktay Yaşar'ın "oktayyasar" kullanıcı adıyla aktif olarak kullandığı sosyal medya hesabı üzerinden 6 Nisan 2015 tarihinde "Gülen cemaatine yakın 4 isim bağımsız olarak seçime giriyor", 7 Şubat 2015 tarihinde "Gülen keşke dini cemaat yerine siyasi parti kursaymış", 3 Şubat 2015 tarihinde "Fetullah Gülen gözyaşlarını tutamadı" şeklinde paylaşımlar da yer aldı.

Ankara Kuşu'na "FETÖ propagandası yapmak"tan dava açıldı! ile ilgili etiketler Ankara ankara kuşu Oktay Yaşar başsavcılık fetö propangandası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.