Ankara kulislerinden yeni iddia: 6'lı masa Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı

CHP'nin Maltepe'de düzenlediği miting, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 'Adaylık ilanı' gibi görülse de kulislerden gelen son iddia dikkat çekti. 6 muhalefet partisi 29 Mayıs'ta Gelecek Partisi'nin ev sahipliğinde toplanmaya hazırlanırken, Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına 6'lı masanın sıcak bakmadığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına en sıcak pakan tarafın ise Saadet Partisi olduğu öğrenildi.

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş iddiasıyla yola çıkan 6’lı muhalefet 29 Mayıs’ta masayı bu kez Gelecek Partisi’nde kuracak. Söz konusu tarih yaklaşırken hem çalışmalar hem de partiler arası kulis arttı. Partiler, karşılıklı adımları da yakından takip ediyor. Bu adımlardan biri de CHP’nin hafta sonu İstanbul’da düzenlediği ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun öne çıkarıldığı Maltepe mitingi. Kamuoyunda olduğu gibi muhalefet cephesinde de söz konusu miting bir ‘adaylık’ ilanı olarak yankılandı.

KONSENSÜS GÖNDERMESİ

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, mitingin hemen ardından DEVA Partisi’nden ilginç değerlendirmeler kamuoyuna yansıdı. Genel Başkanı Ali Babacan’ın ortak aday için 6’lı mutabakat gerektiği mesajını vermesi ilginç bulundu. Aylar önce güçlendirilmiş parlamenter sistemin başbakanlığına talip olduğunu açıklayan masanın büyük ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP’nin mitingi öncesinde ‘tek adayla seçime gidilmesi’ çıkışını yapmıştı. Seçimi riske atmayacak bir aday hayali kuran İYİ Parti’de bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda çekince taşıyan kesimler bulunduğu belirtiliyor.

SAADET PARTİSİ SICAK YAKLAŞIYOR

Kılıçdaroğlu’nun adaylığına masada en sıcak yaklaşan partilerden birinin Saadet Partisi olduğu ileri sürülürken, masanın DEVA Partisi gibi yeni ortaklarından Gelecek Partisi’nin ise Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmadığı ifade ediliyor. Gelecek Partisi’nin muhafazakar seçmene de hitap edebilecek bir aday profiliyle seçimlere girilmesi görüşünde olduğu iddia ediliyor.

Ankara kulislerinden yeni iddia: 6'lı masa Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı Saadet Partisi adaylık 6lı masa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.