Ankara kulislerinden sızdı: Ortak aday muhalefet liderlerinden olmayacak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aylar kala 6 muhalif partinin adayının kim olacağı merak konusu oldu. Ankara kulislerinde Ekrem İmamoğlu'nun adı geçerken yeni iddialar gündeme gelmeye başladı. Hürriyet köşe yazarı Abdulkadir Selvi, 'Cumhurbaşkanı adayı 6 muhalif partinin liderleri arasından mı olacak?' sorusunu kaleme aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte Ankara kulislerinde hareketlenmeler başladı...

6 muhalif partinin cumhurbaşkanı adayı henüz açıklanmazken İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığını koyacağı iddiaları her geçen gün alevleniyor. Ancak muhalefet partileri, cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağını ve ne zaman açıklayacağını henüz belirtmedi.

Hürriyet yazarı Selvi, köşesinde adayın açıklanacağı tarihi işaret ederken yeni bir noktaya değindi. 6 muhalif partinin cumhurbaşkanı adayının 6 lider arasından olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Selvi'nin Ankara kulislerinden aldığı bilgilere göre, cumhurbaşkanı adayı 6 lider arasından çıkmayacak.

İşte Abduldakir Selvi'nin o yazısı;

DÖRT KRİTİK KARAR

6 liderin toplantısının perde arkasından ve muhalefet yöneticileriyle yaptığım görüşmelerden bazı kararlara ulaştığımı düşünüyorum. Onları sıcağı sıcağına paylaşmak istedim.

1- Ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarılacak. İlk tura çoklu adayla gidilmesi gündemde değil. Tek cumhurbaşkanı adayı olacak.

2- Cumhurbaşkanı adayı seçim kararı verildikten 1 hafta sonra açıklanacak. Yukarıda belirttiğim gibi hem cumhurbaşkanı adayı belli değil hem de erken açıklanıp yıpranması istenmiyor.

3- 6 parti, seçimlere Millet İttifakı olarak mı girecek yoksa üçüncü ittifak olacak mı? Seçimlmere hangi sistemle gidileceği ise sekizinci gün ilan edilecek.

4- Üçüncü ittifak olsa da muhalefet ortak cumhurbaşkanı adayı çıkaracak.

Seçimlere 14 ay süre var. Daha köprülerin altından çok su akar ama şimdilik eğilim bu yönde.

6 LİDER ARASINDAN OLMAYACAK MI

Ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağına 6 lider karar verecek. Bir kaynağım, “6 lider arasından cumhurbaşkanı adayı çıkmayacak. Onlar geçiş dönemini yönetmek üzere cumhurbaşkanı yardımcısı olacaklar” dedi. Ama ben o kanaatte değilim. Kılıçdaroğlu ciddi olarak asılıyor. Son dönemlerde ise Akşener ismi daha çok konuşuluyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Ankara kulislerinden sızdı: Ortak aday muhalefet liderlerinden olmayacak ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu merak aksener cumhurbaşkanı adayı aday
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.