Ocak ayında bulaş halkası kesilecek

Geçtiğimiz aylarda koronavirüs vaka sayılarının tırmanışa geçtiği Ankara'da yeni tedbir kararları alınmış ve artış hızının önüne geçilmişti. Uzmanlara göre; başkentte aralık ayının ortalarından itibaren toplumun büyük bir kesimi hastalığı geçirmiş olacak.

Koronavirüse karşı Ankara’da yapılan önlem toplantılarında daha çok enfeksiyon uzmanlarının ortaya attığı bir teori tartışılıyor.

TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK OLUŞACAK

Buna göre, aralık ayının ortalarında toplumun belirli bir kesimi hastalığı geçirmiş olacak. Toplumsal bağışıklık ideal olan yüzde 60’lara değil ama yüzde 40’lara ulaşmış olacak. Aralığın ikinci yarısında, koronavirüs geçiren sayısındaki artış nedeniyle bağışıklığa bağlı olarak salgın hız kesecek.

OCAK AYINDA BULAŞ HALKASI KESİLECEK

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, uzmanlar, şu an bir kişinin üç kişiye bulaştırdığı hesabı yapıldığında, bu kişilerden en az ikisinin savunma hücresi geliştirmiş olması gerektiğini belirtiyor.

Aralık sonunda salgının katlama hızı yavaşlayacak, ocakta da bulaş halkası kesilecek. Ayrıca ocak ayında aşılar yapılmaya başlayacak.

Bu da salgının hızını yavaşlatmak açısından önemli bir işlev görecek.

Ocak ayında bulaş halkası kesilecek ile ilgili etiketler Ankara Korona Aralık Ocak toplumsal bağışıklık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.