Ankara hangi risk grubunda? 2 Mart Ankara'da yasak kalktı mı?

Ankara'da yaşayan vatandaşlar “Ankara'da yasak kalktı mı” sorusunun yanıtını merak etmekte. 81 ilimiz vaka sayılarına göre 4 grubuna ayrılınca Ankara’da yaşayanlar da Ankara'nın hangi risk grubunda olduğuna dair bilgilere ulaşmaya çalıştı.

Ankara’da yasak kalktı mı sorusu ilk gündem maddelerinden birisi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrasında yapılan açıklamada koronavirüs salgınında alınacak yeni tedbirler vatandaşlarla paylaşıldı.

Ankara Hangi Risk Grubunda?

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre iller düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak 4 ayrı risk grubuna ayrıldı ve salgınla ilgili ek tedbirler risk gruplarına göre belirlendi. Yüksek riskli iller arasında yer alan Kayseri’de sokağa çıkma yasağı kaldırılmadı.

Ankara, orta riskli iller grubundadır.

Ankara’da yasak kalktı mı?

– Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kalktı.

– 65 yaş üstü ve 20 yaş altı gruptakilerin sınırlı saatlerde sokağa çıkma uygulaması kaldırıldı.

– Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürüyor.

– Okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim tüm sınıflarda başlıyor.

– Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler sabah 7.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

– Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler sabah 9 ile 19 arasında faaliyet gösterebilecek.

– Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler maksimum 100 kişinin katılımı ile yapılabilecek.

– Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları 300 kişiyle yapılabilecek.

Ankara hangi risk grubunda? 2 Mart Ankara'da yasak kalktı mı? ile ilgili etiketler Ankara yasak sokağa çıkma yasağı Risk Grubu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.