Ankara Halk Ekmek fiyatı! Başkentte halk ekmek kaç lira?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin halk ekmek fiyatına yaptığı zam, başkentte halk ekmek fiyatı ne kadar sorusuna neden oldu. Vatandaşlar Ankara'da halk ekmeğin 2021 yılı itibariyle kaç TL olacağı bilgisini haberimizde bulabilirler.

Ankara halk ekmek fiyatlarına yapılan zam sonrası daha önceki dönemde 1 Lira olan halk ekmek ne kadar oldu?

ANKARA HALK EKMEK FİYATI 2021 FİYATI NE KADAR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürlüğü, halen 1 TL olan 250 gramlık ekmeğin 4 Ocak 2021 tarihinden itibaren 1.25 TL’den satılacağını açıkladı. Günde yaklaşık 800 bin adet satılan ekmeğe yapılan zammın maliyetlerde yaşanan artış nedeniyle zorunluluktan kaynaklandığı belirtildi.

Ankara Halk Ekmek'ten fiyat artırımı açıklaması - Günün Haberleri

Piyasada 200 gramlık ekmek 1.5 liradan satılıyor. Halk ekmek ise 250 gramlık ekmeği 1 TL’den satıyordu.

Halk Ekmek Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Üretim maliyetlerindeki artışlar nedeniyle oluşan zarar, uzun süre göğüslenmiştir.

Ancak gelinen son noktada, un, maya, işçi maliyetleri, enerji ve diğer giderlerimizdeki artışın yüzde 30’u aşarak tolere edilmeyecek bir noktaya ulaşması, ekmek fiyatının yeniden gözden geçirilmesini zorunlu kılmıştır” denildi.

 

Ankara Halk Ekmek fiyatı! Başkentte halk ekmek kaç lira? ile ilgili etiketler Ankara ankara halk ekmek fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.