Anıtkabir'i ziyaret eden Elon Musk 5A'yı fırlattı

Bu sabaha karşı fırlatılan Türksat 5A uydusundan ilk sinyal alındı. Hava koşulları nedeniyle fırlatılması yaklaşık bir saat ertelenen uydu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan bir açıklama geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat AŞ'nin Gölbaşı Yerleşkesinde düzenlenen toplantıda Türksat 5A'nın fırlatılması ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Türksat 5A'nın Türkiye saatiyle 04.28 olarak açıklanan fırlatma saatinin hava koşulları nedeni ile 05.15'te yapıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, bunun yıllar süren çalışmanın sonucu olduğunu ve bu nedenle mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.

Uydudan ilk sinyalin 35'inci dakikadan sonra geldiğini ve uydunun kendi yörüngesine doğru hareket ettiğini anlatan Bakan Karaismailoğlu, bu yolculuğun 4 ay süreceğini belirtti.

Anıtkabir'i ziyaret eden Elon Musk 5A'yı fırlattı

5A uydusunun ardından 5B ve 6A uydularının fırlatılmasının geleceğini ifade eden Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun haziranda fırlatılacağını açıkladı.

Bu projelerin gençlerin ufkunu açtığına dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, söz konusu çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

ANITKABİR'İ ZİYARET EDEN MUSK FIRLATTI

ABD'nin Florida eyaletinden fırlatılan Türksat 5A uydusu, daha önce Anıtkabir'i ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret eden Elon Musk'ın şirketi Space X tarafından fırlatıldı.

Türksat 5A Tesla'nın sahibi olan Musk'ın Falcon 9 roketi ile uzaya gönderildi.

İŞTE O FIRLATMA ANININ GÖRÜNTÜSÜ:

Anıtkabir'i ziyaret eden Elon Musk 5A'yı fırlattı - Resim : 2

SOSYAL MEDYADA 'TÜRKSAT5A' GÜNDEM OLDU

Öte yandan bu başarı, sosyal medyada da gündem oldu.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere pek çok siyasi ve vatandaşlar konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerli ve milli bir gururun daha yaşandığını belirten paylaşımlar yapan isimler, "30 yıl süreyle uzayda hizmet verecek Türksat 5A'nın hizmete girmesiyle uzaydaki aktif haberleşme uydu sayımız 4'e çıkıyor. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kimisi "Milli teknoloji hamlemiz kapsamında beşinci nesil haberleşme uydumuz Türksat5A, gökyüzündeki serüvenine başladı. Bağımsız ve güçlü yarınların habercisi olan uydumuzun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Rabbim muvaffak etsin." derken, kimileri de paylaşımlarında şunları yazdı:

"Erdoğan olmasaydı, kesintisiz otoyol olmadığın için İstanbul'dan Ankara'ya rahat gidemeyecek olanlar, şimdi kalkmış "ne yani o da bir şey mi, E.Musk Mars'a gidiyor"la kendilerini teselli ediyorlar. Mars hikayesi daha çok su kaldırır ama uydumuz elle tutulan 1 gerçek."

"Türkiye'nin 5'inci nesil uydusu. Manevra ömrüyle yörüngedeki frekans ve yörünge haklarını 30 yıl boyunca güvence altına alacak. Önceki jenerasyon uydulara göre kapasitesi yüzde 45, ömrü iki kat daha fazla"

"Türksat filosunun en güçlüsü Türkiye’nin 5. Nesil Uydusu #Türksat5A artık göklerde! Her zaman daha iyiye..."

 

 

Anıtkabir'i ziyaret eden Elon Musk 5A'yı fırlattı ile ilgili etiketler Uydu türksat 5a Adil Karaismailoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.