Anıtkabir'de Kur'an okunsun!

Atatürk'ün adının Cuma hutbelerinde anılmamasına yönelik eleştirilere Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu'ndan farklı bir çözüm önerisi geldi. Likoğlu, "Anıtkabir’de Kur’an okunması" çağrısında bulundu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan Cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün adının anılmamasına yönelik tepkiler üzerine, konuyla ilgili farklı bir öneri geldi.

Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım öncesi, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu tarafından kaleme alınan köşe yazısında, tartışmaları bitirecek yeni bir öneri yapıldı.

Hüseyin Likoğlu yazısında, "Evet, Atatürk’ün camilerde devlet yetkililerinin isimlerinin anılmamasına ilişkin bir genelgesi var, doğru. Ama Anıtkabir’de Kur’ân-ı Kerim okunmayacağına ilişkin bir genelge var mı? Hayır yok" denildi.

"ANITKABİR'DE KUR'AN OKUNSUN!"

"Atatürk’ün isminin camilerdeki hutbelerde, dualarda, vaizlerde anılması isteniyor mu, isteniyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dualarla yâd edilmesi gerekiyor mu, gerekiyor" ifadeleri kullanan Likoğlu, "O halde yapılacak en güzel şey, bugün 8 Kasım, çarşamba günü 10 Kasım. Bu yıl Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83’üncü yıl dönümü. Sizce de Anıtkabir’de Kur’ân okumanın vakti gelmedi mi?" çağrısı yaptı.

Anıtkabir'de Kur'an okunsun! ile ilgili etiketler Atatürk Yeni Şafak cuma hüseyin likoğlu hutbe
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.