Anime önerileri 2019! En güzel Anime filmleri hangileridir?

Anime önerileri 2019! Son yıllarda oluşan anime çılgınlığı ülkemizi de etkisi altına almaya devam ediyor. 1970'li yıllarda manga çizimlerinin büyük ilgi görmesiyle dünyaya kendisini duyurmaya başlayan Anime'nin ustası olarak Osamu Tezuka görülmüştür.Japonya'da dünya piyasasına yayılan Anime diziler en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.İşte Anime önerileri 2019! En güzel Anime filmleri hangileridir? Anime nasıl ve nereden izlenir? Anime nedir? Sorularının cevapları haberimizde...

Anime önerileri 2019! Japonya'nın dış ticaretinde önemli bir yer kaplayan Anime dizi ve filmler ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı.Japonya'da dünya piyasasına yayılan Anime diziler en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.Son yıllarda oluşan anime çılgınlığı ülkemizi de etkisi altına almaya devam ediyor. 1970'li yıllarda manga çizimlerinin büyük ilgi görmesiyle dünyaya kendisini duyurmaya başlayan Anime'nin ustası olarak Osamu Tezuka görülmüştür.İşte Anime önerileri 2019! En güzel Anime filmleri hangileridir? Anime nasıl ve nereden izlenir? Anime nedir? Sorularının cevapları haberimizde...

Anime önerileri 2019! En güzel Anime filmleri hangileridir?

Charlotte


Stüdyo: P.A. Works

Yayın Yılı: 2015

Türler: Dram, Okul, Süper Güç

Bölüm Sayısı: 13

Kaynak: Orijinal

Hikayemiz, bir grup ergenlik çağındaki kız ve erkeğin arasında görülen özel yetenekleri konu almaktadır. Otosaka Yuu gücünü kimseye bir şey belli etmeden kullanıp, normal, sıradan bir okul hayatı yaşamaktadır. Birdenbire karşısına Tomori Nao adında bir kız çıkar. Onunla karşılaşmasından dolayı, özel güç kullanıcılarının kaderi açığa çıkacaktır.

Not: Animeyi, Angel Beats! animesini yapan aynı ekip yaptığından dolayı bu iki anime birbirleriyle oldukça benzerlik göstermektedir.

Akame ga Kill!

Stüdyo: White Fox

Yayın Yılı: 2014

Türler: Aksiyon, Dram, Fantezi, Macera, Shounen

Bölüm Sayısı: 24

Kaynak: Manga

Tatsumi, kırsal kesimde yaşayan genç ve güçlü bir savaşçıdır. O ve 2 arkadaşı fakir köyleri için para kazanma hayali ile imparatorluk başkentine doğru yola çıkarlar. Ancak, büyük umutlarla geldikleri başkent, hiç de düşündükleri gibi çıkmayacaktır. Başkentin acımasızlığı ile yüzleştikten sonra hiç de düşündüğü bir yer olmadığını anlayan Tatsumi'nin yolu, bir olay sırasında Akame ve Night Raid adlı suikast örgütü ile kesişir. Bu bozulmuş topluluk karşısındaki devrimcilerin suikast kolu olan Night Raid'e katılma kararı alan Tatsumi, artık Night Raid'in yanında başkente karşı savaşacaktır. Night Raid, görevini kötüye kullanan, halka zorbalık yapan insanlara suikast düzenlemeye devam ederken, tüm bu her şeyin başında olan başbakan Night Raid'e karşı en iyi askerlerinden oluşan bir grup kurar: Jeagers (Avcılar). Night Raid ile Jaegars'ın kapışması hiç de kolay olmayacaktır.

Mekakucity Actors

Stüdyo: Shaft

Yayın Yılı: 2014

Türler: Bilim Kurgu, Doğaüstü, Komedi, Romantizm, Süper Güç

Bölüm Sayısı: 12

Kaynak: Müzik

Kendisini 2 sene boyunca odasına kapatmış bir NEET olan Kisaragi Shintarou, bir yıl önce isimsiz bir kişiden aldığı gizemli bir maili açtıktan sonra ortaya çıkan siber kız Ene'yle tanışana kadar hayatını normal bir şekilde sürdürüyordu. Bir gün, Shintarou Ene yüzünden klavyesine yanlışıkla soda dökünce, 2 sene sonra yeni bir klavye almak için ilk defa dışarı çıkar ama yeni bir klavye almaya gittiği alışveriş merkezinde olaylar pek de yolunda gitmeyecektir.

Houseki no Kuni (TV)

Stüdyo: Orange

Yayın Yılı: 2017

Türler: Aksiyon, Dram, Fantezi, Gizem, Seinen

Bölüm Sayısı: 12

Kaynak: Manga

Uzak bir gelecekte, ölümsüz ve cinsiyetsiz yeni bir yaşam türü olan "Mücevherler" dünyada yaşamaktadır. Toplamda 28 tane olan Mücevherler, kendilerini süs eşyasına çevirmeyi amaçlayan "Ay Savaşçıları" ile savaşmaktadır. Bu savaşta her Mücevher'in bir rolü vardır, kimisi dövüşçü kimisi ise doktor. Sadece en genç Mücevher olan 300 yaşındaki Phosphophyllite'ye bir görev verilmemiştir. Phos da diğer Mücevherler gibi savaşa yardım etmek istiyordur ama savaşmak için çok güçsüz ve kırılgandır. Bir gün Mücevher Ustası Kongou, Phos'a Doğa Tarihi Ansiklopedisini yazma görevini verir. Ancak Phos'un kaderi bu ansiklopediyi yazma sırasında tamamen değişecektir.

Baccano!

Stüdyo: Brain's Base

Yayın Yılı: 2007

Türler: Aksiyon, Doğaüstü, Gizem, Komedi, Tarihi

Bölüm Sayısı: 16

Kaynak: Hafif Roman

Baccano!, birbiriyle alakasız ancak mutlaka bir yerde kesişen ve işler kontrolden çıktıkça birbirlerini etkilemeye başlayan hikayelerden oluşuyor. Ölümsüz simyacılar, mafya tarafından işletilen gizli işler ve karmaşık kurguların diğer birçok ögesi, filmlerden fırlama bir dünyada bir araya geliyor.

Not: Animenin 2007 çıkışlı olması şevkinizi fazla kırmasın. O yıllara göre çağın ilerisinde çizim ve animasyonlara sahip.

Boku wa Tomodachi ga Sukunai Series

Stüdyo: AIC Build

Yayın Yılı: 2011-13

Türler: Ecchi, Harem, Komedi, Okul, Romantizm, Slice of Life

Bölüm Sayısı: 24

Kaynak: Hafif Roman

Hasegawa Kodaka, katolik bir lise olan Chronica akademisine transfer olmuştur. Doğuştan yarı sarı yarı siyah ve dağınık olan saçlarıyla, asık suratıyla arkadaş bulmakta zorlanmaktadır. Bir gün sınıfa döndüğünde, Mikazuki Yozora adlı sınıf arkadaşının kendi kendine konuştuğunu görür. İkili arkadaş edinmek için "Komşular Kulübü" isimli bir kulüp kurarlar. Çeşitli aktiviteler düzenleyerek, arkadaş edinmekte güçlük çekenlere yardım etmeyi amaçlarlar.

Not: İkinci sezonunun ismi: Boku wa Tomodachi ga Sukunai Next.

Hyouka

Stüdyo: Kyoto Animation

Yayın Yılı: 2012

Türler: Gizem, Okul, Slice of Life

Bölüm Sayısı: 22

Kaynak: Roman

Oreki Houtarou sosyal aktiviteleri sevmeyen, uyuşuk bir lise öğrencisidir. Okulun klasik edebiyat kulübü, üyesi olmadığı için kapanma noktasına geldiğinden ablasının ricasıyla Houtarou bu kulübe katılır.

Kulüpte Chitanda Eru adında bir kızla tanışan Houtarou, kulübün zaten bir üyesi olduğunu görünce bırakmak istese de Chitanda'dan etkilenmiştir.

Kulübe daha sonra Houtarou'nun arkadaşı Fukube Satoshi ve Ibara Mayaka da katılacaktır. Gizemli olaylar ortak ilgi alanları olan bu dörtlü, kulüpte 33 sene önce olan bir olayı araştırmaya başlayacak, olayla ilgili ipuçlarını ise 33 sene önceki üyelerin yaptığı "Hyouga" adlı çalışmada bulacaklardır.

Kokoro Connect

Stüdyo: Silver Link.

Yayın Yılı: 2012

Türler: Doğaüstü, Dram, Komedi, Okul, Romantizm, Slice of Life

Bölüm Sayısı: 17

Kaynak: Hafif Roman

(Görselde soldan sağa) Aoki Yoshifumi, Kiriyama Yui, Yaegashi Taichi, Inaba Himeko ve Nagase Iori okudukları lisede herhangi bir kulübe girme zorunluluğundan dolayı istedikleri kulüpleri bulamadıklarından veya başka sebeplerden dolayı kendi kulüplerini oluştururlar. Kültür Kulübü'nü oluşturan bu beşli birbirleriyle iyi arkadaş olurlar. O kadar ki nedenini bilmedikleri bir sebepten ruhları kendi bedenlerinden çıkarak birbirlerinin bedenlerine girmeye başlar. Bu tuhaf olayın sadece bir günlük olduğunu sanırlar, ancak bu başlarına gelecek doğaüstü olayların sadece başlangıçtır.

http://www.turkanime.tv/anime/kokoro-connect

Claymore
Image

Stüdyo: Madhouse

Yayın Yılı: 2007

Türler: Aksiyon, Doğaüstü, Fantezi, İblisler, Macera, Shounen, Süper Güç

Bölüm Sayısı: 26

Kaynak: Manga

İnsanları avlayan ve onların arasında kılık değiştirerek yaşayan Yoma adlı canavarların olduğu bir dünyada, insanlığın tek umudu Claymorelar olarak bilinen yeni bir savaşçı türüdür. Claymorelar; gümüş rengi gözleri olan ve gizemli bir organizasyon tarafından bu yaratıkları yok etmek için yarı-canavara dönüştürülmüş kızlardır. Ama bu doğaüstü güçlerini bir Claymore ne kadar kullanırsa, insan yanını sonsuza kadar kaybetmeye de o kadar yaklaşır…

One Outs

Stüdyo: Madhouse

Yayın Yılı: 2008-09

Türler: Psikolojik, Seinen, Spor

Bölüm Sayısı: 25

Kaynak: Manga

Kojima Hiromichi, saatte 134 km top atabilen ve kumara daha çok benzeyen One Out adlı bir tür beyzbol oyununun tartışmasız lideri olan Tokuchi Toua ile karşılaşır. Tokuchi, bir beyzbol takımı olan Lycaons ile ilginç bir anlaşma imzalamıştır. Anlaşmaya göre dışarı yolladığı her vurucu için 5 milyon yen alacak ama kaybettiği her puan için 50 milyon yen borçlanacaktır. Bakalım Tokuchi üstün zekası ve akıl oyunları ile bu mücadeleden galip çıkıp zenginliğine zenginlik katabilecek midir?

Not: Death Note veya No Game No Life'ın akıl oyunlarını sevdiyseniz hiç düşünmeden bu animeye başlayın.

Katanagatari

Stüdyo: White Fox

Yayın Yılı: 2010

Türler: Aksiyon, Dövüş Sanatları, Macera, Romantizm, Tarihi

Bölüm Sayısı: 12

Kaynak: Hafif Roman

Yasuri Shichika ve ablası Yasuri Nanami dış dünyayla bağlantısı kesilmiş bir adada babaları tarafından büyütülmüş olan iki gençtir. Babaları, Japonya'da en güçlü ve en korkulan teknik olarak bilinen 6.Nesil Kyotou-ryuu lideridir. Bildiği her şeyi oğluna da öğretmiştir. Babaları ölünce doğal olarak Kyotou-ryuu 7. Nesil lideri Shichika olur. Onlar adadaki yaşamlarına devam ederlerken bir gün ana karadan Togame adlı bir kız adaya gelir. Togame’nin amacı Shikazaki Kiki tarafından yapılmış on iki efsanevi kılıcı Shichika’nın yardımı ile shogunate (eski feodal hükûmetlere verilen isim) için toplamaktır. Gelişen olaylar sonucu ikili tarihin akışını değiştirecek bir maceraya çıkar.

Durarara!! Series

Stüdyolar: Brain's Base, Shuka

Yayın Yılı: 2010-16

Türler: Aksiyon, Doğaüstü, Gizem

Bölüm Sayısı: 60

Kaynak: Hafif Roman

Hikaye Tokyo'nun Ikebukuro mahallesinde geçen "kaçık" bir gençliğin fantastik romantizmini anlatır. Evet özet bu kadar. Neden mi? Çünkü daha fazlasına gerek yok. Tıpkı Baccano! gibi bu anime de bir kaos ve kaosun içine ne kadar az bilgi ile girerseniz o kadar zevk alırsınız.

Not: Bu seride oldukça fazla Baccano! göndermesi bulunduğundan, öncelikle Baccano! animesini izlemenizi öneririm. Aslında seride çok fazla animeye ve hafif romana gönderme var. Bu serideki göndermelerin çoğunu anlayabilmek için baya fazla sayıda anime izlemiş olmanız lazım ama göndermelerin çoğu Baccano!'ya olduğundan sadece Baccano!'yu izleseniz bile göndermeler ile oldukça fazla şekilde eğlenebilirisiniz.

Black Bullet

Stüdyo: Kinema Citrus, Orange

Yayın Yılı: 2014

Türler: Aksiyon, Bilim Kurgu, Gizem, Seinen

Bölüm Sayısı: 13

Kaynak: Hafif Roman

Yakın gelecekte, insanoğlu Gastrea adında parazitler tarafından yenilgiye uğratılmıştır. Umutsuzluk içinde, terör ile yan yana, küçük bölgelere sürgün edilmişlerdir.

Bu karanlık dünyada, Tokyo’ya yakın bir yerde yaşayan ve Sivil Güvenliğe, Gastrea’lara karşı özel savaş eğitimi verilen bir organizasyon, üye Rentaro, tehlikeli görevleri yerine getirmektedir. Partneri Enju, vaktinden önce büyümüş genç bir kız. Ayrıcalıklı güçleri ile savaşlarına devam ederlerken bir gün, devletten özel bir görev alırlar. Bu çok gizli görevin amacı Tokyo’nun yok olmasını önlemektir.

Monster

Stüdyo: Madhouse

Yayın Yılı: 2004-05

Türler: Dram, Gerilim, Gizem, Korku, Polis, Psikolojik, Seinen

Bölüm Sayısı: 74

Kaynak: Manga

Dr. Tenma, Almanya'da oldukça iyi bir konuma gelmiş, ünlü ve yetenekli bir beyin cerrahıdır. Daha öncelikli bir hasta yüzünden eşini kaybetmiş bir kadının, kocasının ardından ağlamasını gördükten sonra bundan sonra hiç bir hastasına sosyal statüsüne göre öncelik tanımayacağına dair kendi kendine karar verir. Bu kararından sonra, kafasından vurulmuş bir çocuğu, belediye başkanına tercih eder. Bu kararı ona hastanedeki pozisyonuna, kariyerine, geleceğine ve nişanlısına mal olur. Tedavi ettiği çocuk bir süre sonra ortadan kaybolur. Bunu izleyen günlerde hastane müdürü ve Dr. Tenma'yı suçlayan bir kaç doktor öldürülür. Tenma, eski pozisyonuna getirilir; ama bu, onu cinayetlerdeki bir numaralı şüpheli yapmaya yeter.

Tengen Toppa Gurren Lagann

Stüdyo: Gainax

Yayın Yılı: 2007

Türler: Aksiyon, Bilim Kurgu, Komedi, Macera, Meka

Bölüm Sayısı: 27

Kaynak: Orijinal

Gelecekte insanlar, yer altına kurdukları köylerde yaşamaktadırlar. Yeryüzünden kendilerini izole eden bu insanlar, sık sık gerçekleşen depremler yüzünden sürekli daha derine inmişlerdir. Yer altındaki köylerden biri olan Jeeha'da yaşayan ve ailesini yıllar önce bir deprem dekaybeden Simon, köydeki en iyi kazıyıcılardan birisidir. Simon, bir gün kazısı esnasında garip bir alet bulur, bunun üzerine Gurren Brigade'in lideri olan Kamina, Simon'u çetesinin bir üyesi yapar. Kamina, yaşadığı deliğin üstünde bir hayat olduğunu düşünmekte ve bu delikten kaçmayı düşlemektedir. Ancak Simon ve Kamina'nın kaçma teşebbüsleri hep başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Yine başarısızlıkla sonuçlanan bir kaçma teşebbüsünün ardından Kamina hapse, Simon ise kazma işine gönderilir. Ancak bu kazıyı diğerlerinden farklı yapan Simon'un keşfidir. Ancak bu sırada gerçekleşen depremle, yeryüzünden Simon'un köyüne bir robot ve genç bir kız düşer. Yoko adındaki bu kıza robotla dövüşünde Kamina yardım eder ancak pek etkili olamazlar. Simon, Yoko ve Kamina'yı bulduğu şeye götürür. Bu, vücudunda yüz olan küçük bir robottur. Simon'un Lagaan adını verdiği bu robotun yardımı sayesinde yeryüzüne çıkan kahramanlarımızı daha fazla dev robot, macera ve bilinmeyen bir dünya beklemektedir.

Higurashi no Naku Koro ni Series

Stüdyo: Studio Deen

Yayın Yılı: 2006-09

Türler: Akıl Hastalığı, Doğaüstü, Gerilim, Gizem, Korku, Psikolojik

Bölüm Sayısı: 55

Kaynak: Görsel Roman

Haziran 1983… Maebara Keiichi, büyük şehirden yeni taşındıkları Hinamizawa köyüne alışmaya çalışırken kendisine dört yeni arkadaş bulur; Rena, Mion, Rika, ve Satoko. Yeni arkadaşlarının kurduğu kulübe katılarak onlarla oyunlar oynayarak vakit geçirmeye başlar. Hinamizawa’nın sakin ve huzurlu görünüşü altında aslında karanlık bir sır yatmaktadır. Watanagashi festivali sırasında bir cinayet işlenmekte ve bir diğer kişi de kaybolmaktadır ve bu kişilerden bir daha haber alınamamaktadır. Tekrarlanan bir cinayet sonrasında Keiichi olayları kendisi çözmeye karar verir ve araştırmalara başlar. Keiichi, cinayetler, adam kaçırmalar derken kendisini daha da karmaşık durumlar içerisinde bulur. Peki, tüm bu olaylar sonrasında bulduğu gerçeği kabullenebilecek midir?

Nagi no Asukara

Stüdyo: P.A. Works

Yayın Yılı: 2013-14

Türler: Dram, Fantezi, Romantizm

Bölüm Sayısı: 26

Kaynak: Orijinal

Uzun zaman önce, insan medeniyeti deniz altında yaşardı. Fakat bir gün, yeryüzünde yaşamak isteyen insanlar, karaya doğru göç etmeye başladı. İnsanlar ilk kez birbirinden burada ayrıldı. Deniz ve kara… Deniz kasabasından 4 ortaokul öğrencisi; Hikari, Manaka, Chisaki ve Kaname. Okullarının kapanmasından dolayı, yeryüzünde bir okula gitmeye mecbur kaldılar. Bu onların hayatlarının dönüm noktası olacaktı. Bu hikaye, onların yeni bir çevreye ve arkadaşlara nasıl yelken açtıklarının apaçık bir kanıtı…

Madan no Ou to Vanadis

Stüdyo: Satelight

Yayın Yılı: 2014

Türler: Ecchi, Fantezi, Harem, Macera, Romantizm

Bölüm Sayısı: 13

Kaynak: Hafif Roman

Batı Avrupa'da savaş zamanlarında geçen hikayede, Zhcted'in (baş krallıklardan biri) Vanadislerinden (her biri, 7 bölgeden birini temsil eden, doğaüstü güçlere sahip 7 kadın savaşçı), Eleanor "Ellen" Vertalia, Brune'deki (rakip krallık) bir savaşı yönetmektedir. Vanadislerin gücü düşmanlarına korku saçmaktadır. Brune'nin hizmetindeki bir Kont olan, Tigre diye tanınan bir genç okçu, savaşta yenilmelerinden önce, Ellen'in gücünü ilk elden tadar. Her nasılsa, Ellen, yeteneklerine tanıklık ettikten sonra, ona hizmet etmesi şartıyla hayatını bağışlar.

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai.

Stüdyo: A-1 Pictures

Yayın Yılı: 2011

Türler: Dram, Doğaüstü, Slice of Life

Bölüm Sayısı: 11

Kaynak: Orijinal

Yadomi Jinta'nın liderleri olduğu 6 çok yakın çocukluk arkadaşı, gruptan biri olan Honma Meika (Menma)'nın ölmesiyle dağılır. Jinta, Menma'yı ölmeden önce kırmış fakat özür dileyememiştir. 10 yıl sonrasında herkes farklı bir hayat sürerken Yadomi Jinta de içine kapanık asosyal biri olmuştur.

Menma bir gün fiziken büyümüş fakat çocuk gibi davranan haliyle Jinta'nın karşısında belirir. Menma'yı Jinta'dan başka kimse göremez. Jinta bunun yaşadığı stresli hayattan dolayı oluşan bir halüsinasyon olduğunu düşünür; fakat Menma'nın Jinta'dan bir dileği vardır. Eski çocukluk arkadaşlarını bir kez daha bir araya getirmek.

Fate/Zero

Stüdyo: ufotable

Yayın Yılı: 2011-12

Türler: Aksiyon, Büyü, Doğaüstü, Fantezi

Bölüm Sayısı: 25

Kaynak: Roman

Kutsal Kâse Savaşı... Ödülü mucizevi olduğu söylenen efsanevi Kutsal Kâse olan 7 büyücü (Efendi) ve çağırdıkları 7 kahraman ruhun (Hizmetkârlar) arasındaki ölümüne bir dövüş.

Artık 4. Kutsal Kâse Savaşı'na geldik. Bir önceki 3 savaşta bir kazanan çıkmadı. Bireysel hedef ve hırslarının peşinde büyücüler Fuyuki'de çarpışıyor. Bütün büyücüler Kutsal Kâse için her şeyi yapacaktır.

Biri hariç...

Kotomine Kirei amacı olmayan bir büyücü. Kaderin ağlarından kurtulamayarak kendini isteksiz bir şekilde savaşın ortasında bulur, fakat kaderin işi rakiplerinden biri eski bir düşmanı olan Emiya Kiritsugu çıkar. Herkesten daha acımasız ve sert bir insan. Kutsal Kâse'nin sunduğu mucizeleri arzulayan birisi...

Not: Fate serisine daha başlamamış birisi iseniz burayı okumanızı öneririm.

Fate serisinin ana animeleri (Stay Night, Unlimited Blade Works, Heaven's Feel) üç farklı rotayı anlatır. Üçünde de animenin başlangıcı hemen hemen aynı olmasına rağmen bir yerde olaylar kopar ve animeler farklı rotaları izlemeye başlar ve olaylar birbirinden tamamen farklı gelişir. Yani bir nevi paralel evrenler. Fate/Zero ise bu animelerin 10 sene öncesindeki Kutsal Kase savaşını anlatır.

Fate serisinin ana animeleri Görsel Roman'dan uyarlamadır. Eğer İngilizceniz orta seviyedeyse animeleri izlemeden önce bu Görsel Roman'ı okumanızı tavsiye ediyorum.

 

 

Anime önerileri 2019! En güzel Anime filmleri hangileridir? ile ilgili etiketler Japonya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.