Aniden hızlanan göktaşı Dünya'ya geliyor

Bilim insanları Dünya'ya yaklaşmakta olan bir göktaşının Yarkovsky etkisi olarak da bilinen bir fenomen nedeni ile aniden hızlandığını belirledi. Bilim insanları Göktaşının Dünya'ya 2068 yılında ulaşacağını öngördü. Göktaşının çarpması halinde Dünya'ya etkisi 880 milyon ton TNT'ye eşdeğer olacak.

Bir göktaşının Dünya’ya yaklaşırken aniden hızlandığı tespit edildi. Bilim insanları, bu durumun göktaşının 2068 yılında Dünya'ya çarpma ihtimalini artırdığını ileri sürüyor.

Hawaii Üniversitesi Astronomi Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, söz konusu göktaşının Yarkovsky etkisi olarak bilinen bir fenomen nedeniyle hızlandığını tespit etti.

Aniden hızlanan göktaşı Dünya'ya geliyor

Bulgulara göre bu göktaşı, Güneş ışığı tarafından itiliyor ve bunun sonucunda göktaşının bazı kısımları diğer bölgelerden daha hızlı ısınıyor. Independent'in haberine göre; Yarkovsky ivmelenmesi de tam olarak burada devreye giriyor.

Aniden hızlanan göktaşı Dünya'ya geliyor - Resim : 2

Astronomların düşüncesine göre, eğer gerçekleşirse, çarpışmanın şiddeti aynı anda patlayan 880 milton tonluk TNT’ye eşdeğer olacak.

Bu asteroid ayrıca 13 Nisan 2029 Cuma günü Dünya'nın "son derece yakınından" geçip gidecek. Bu yakın geçiş sırasında göktaşının havanın açık olması halinde çıplak gözle görülebileceği belirtildi. Göktaşına ilişkin asıl endişeler ise bir sonraki geçişe ilişkin...

Aniden hızlanan göktaşı Dünya'ya geliyor ile ilgili etiketler göktaşı asteroit Yarkovsky etkisi Hawaii Üniversitesi Astronomi Enstitüsü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.