Android'de gizli bir özellik bulundu!

Android geliştiricileri, Android Nougat 7.1'in açık kaynak kodlu geliştirici versiyonunda yeni bir gizli özelliği keşfettiler. Peki, bu yeni özellik Android kullanıcılarına neler sunuyor?

Android geliştiricileri, yeni sürümünde yeni bir gizli özelliğin farkına vardılar. Bu yeni özellik sayesinde akıllı telefonunuzun ekranından istediğiniz bölgenin ekran görüntüsü alabileceksiniz. Yani ekranınızda görüsüntüsünü almak istediğiniz belli bir bölgeyi kare içine alarak o bölgenin ekran resmini alabiliyorsunuz.

091120161237485738936_3.jpg

Android Nougat 7.1 kısmi ekran alıntısı özelliği

Özellik şimdilik kullnılamıyor, aktif hale getirebilmek için Android Nougat 7.1 geliştirici versiyonunda kaynak kodlarını değiştirmeniz gerekiyor. Google veya diğer Android akıllı telefon üreticilerinin bu özelliği ne zaman aktif hale getireceği bilinmiyor. Ama özellik ortaya çıktığına göre kısa bir süre içinde yeni güncelemelerle aktif hale gelecektir.

Peki, kısmi ekran alıntısı özelliği nasıl işliyor? Aşağıda videoda da görebileceğiniz gibi, ekran üzerinde istediğiniz bölgeyi seçip, sadece oraya ait görüntüyü kaydedebiliyorsunuz.

Android'de gizli bir özellik bulundu! ile ilgili etiketler Android nougat 7.1 sürüm
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.