Android ve iPhone kullanıcıları dikkat! Bilgilerinizi saniyesinde çalıyorlar: Bu uygulamaları silin!

Android ve iPhone kullanıcıları uygulama indirirken dikkat edin. Bilmeden indirdiğiniz uygulamalar saniyesinde bilgilerinizi çalabilir. Tayland Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada 203 tehlikeli uygulama tespit edildi. İşte tehlikeli o uygulamalar...

Kötü niyetli yazılımcılar dur durak bilmiyor. Telefonlarımıza kadar giren kötüniyetli yazılımcıların maalesef önüne geçilemiyor. Sıklıkla Android kullanıcılarını hedefinde tutan yazılımcılar, bu sefer iPhone kullanıcılarını da gözüne kestirmiş durumda. 

Android ve iPhone kullanıcılarının telefonunda bulunan tehlikeli yeni uygulamalar keşfedildi. Milyonlarca kullanıcı tarafından indirilen hatta kullanılan bu uygulamaların kart bilgilerini çaldığı ve kişisel hesapları ele geçirebileceği iddia edildi.

Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı (DES) ve Ulusal Siber Güvenlik Ajansı (NCSA) tarafından yakın zamanda yapılan araştırma, Android ve iOS‘ta 203 tehlikeli uygulamayı ortaya koydu. İşte akıllı telefonunuzdan kaldırmanız gereken o uygulamalar...

Android ve iPhone kullanıcıları dikkat! Bilgilerinizi saniyesinde çalıyorlar: Bu uygulamaları silin!

Cihazların App Store ve Google Play Store mağazalarında bulunan bu tehlikeli 203 uygulamanın; fotoğrafçılıktan kameraya, dosya uzantısı çeviriciden mesajlaşmaya kadar birden fazla kategoriye yayıldığı aktarıldı.

Araştırmacılara göre 203 kötü amaçlı yazılım, kullanıcılara çeşitli yollardan saldırıyor. Kimlik avı saldırısına karşı Android ve iOS sahiplerini uyaran Bakan Thanakamanusorn, mobil bankacılık uygulamalarındaki hesapların tek bir cihazda kullanılması gerektiğini söyledi.

DES Bakanı Chaiwut Thanakamanusorn, bu konuyla ilgili kullanıcıları bu uygulamalara karşı dikkatli olmaya ve telefonlarını güncellemeye çağırdı. Ayrıca belirtmekte fayda var, tehlikeli uygulamalar Google Play Store ve App Store'den silindi. 

Android ve iPhone kullanıcıları dikkat! Bilgilerinizi saniyesinde çalıyorlar: Bu uygulamaları silin! ile ilgili etiketler Google Play Store
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.