Android uygulama durduruldu hatası nedir? Android System webview sorunu yaşıyorsunuz işte çözüm!

Android kullanıcıları dün geceden bu yana uygulama hatası ya da çökme sorunu yaşıyor. Dünya çapında yaşanan sorun sonrası Google'da sorunun Android System Webview kaynaklı olduğunu kabul etti. Peki Android uygulamalarınız aniden çöküyorsa çözüm ne?

Androis System Webview nedir, uygulamalar neden çöküyor? Android tabanlı cep telefonuna sahipseniz siz de son günlerde uygulamalarınızda çökme yaşayabilirsiniz. Zira milyonlarca kullanıcı Android uygulama durduruldu hatası alınca sosyal medya ve internette gündem oldu. Google, Android telefonlarda yaşanan uygulama çökmelerinin Android System Webview olduğunu kabul ederek sorunun en kısa zamanda çözüleceğini açıkladı.

ANDROİD SYSTEM WEBVİEW NEDİR?

Uygulama durduruldu hatası alan milyonlarca android kullanıcısı birçok uygulamayı ya açamıyor ya da açtıktan kısa bir süre sonra ani bir çökmeyle kapanıyor.

Söz konusu hataların özellikle Samsung Galaxy kullanıcılarını etkilediği ama Android genelinde bir sorun olduğu bildirildi.

Android uygulamalarınız çöküyor mu? İşte nedeni ve çözümü - 11

Bu sorun ise Android System Webview'de yaşanan problemlerden kaynaklanıyor.

Google sözcüsünden yapılan açıklamada, "Android'deki WebView'ın bazı uygulamalarda çökmeye sebep olduğunun farkındayız. Bu sorunu çözmek için çalışıyoruz" dedi.

HATAYI NASIL ÇÖZEBİLİRSİNİZ?

İnternet içeriğinin uygulamada görünmesini sağlayan arayüz Android System Webview'dan kaynaklanan hatayı iki şekilde çözebilirsiniz. Birincisi uygulamayı telefondan kaldırmak. Ancak bazı telefonlarda bu seçeneğin bulunmadığı gelen şikayetler arasında. Ayrıca daha sonra yeniden uygulamayı indirmeniz gerekecek.

İkinci seçenek ise uygulamayı geçici olarak durdurmak. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Android uygulamalarınız çöküyor mu? İşte nedeni ve çözümü - 5

Ayarlardan, Uygulamalar bölümüne gidin.

Android System Webview'ı bulup açın.

Sol altta Devre Dışı Bırak seçeneğine tıklayın. Eğer bu seçeneneği göremiyorsanız sağ üstteki üç noktaya tıklayıp güncellemeleri kaldır seçeneğini de kullanabilirsiniz.

Uygulamayı devre dışı bırakın.

Eğer kullandığınız Android sürümü 11'in altında ise başka bir seçeneğiniz daha var. O da telefondaki chrome uygulamasının güncellemelerini silmek.

Ayarlar > Uygulamalar > Chrome > Güncellemeleri kaldır

 

 

 

Android uygulama durduruldu hatası nedir? Android System webview sorunu yaşıyorsunuz işte çözüm! ile ilgili etiketler Android android webview nedir android uygulama durduruldu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.